Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Steeds meer mensen kiezen voor een vakantie dichtbij huis. Daarbij valt steeds vaker de keuze op een (korte) fietsvakantie.

Sinds kort is traptrip ook beschikbaar vanuit de stad Groningen. Een traptrip is er speciaal voor ouders die een meerdaagse fietstocht willen maken met hun kinderen. Uit marktonderzoek blijkt dat er bij (groot)stedelijke gezinnen veel belangstelling voor is. Na Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is er nu ook een gratis downloadbare traptrip minigids ontwikkeld voor Groningen met de leukste routes en alle info voor de tochtplanning. De gids is ontwikkeld door het Fietsplatform en mede mogelijk gemaakt dankzij Vrienden op de Fiets en provincie Groningen.

Vraag en aanbod op elkaar afstemmen

Steeds meer mensen kiezen voor een vakantie dichtbij huis. Daarbij valt steeds vaker de keuze op een (korte) fietsvakantie. En het aandeel daarbij van gezinnen met kinderen onder de 18 jaar stijgt. Maar zij zien een meerdaagse fietstocht met kinderen vaak wel als een hele onderneming. Met name het plannen en organiseren ervan. Traptrip speelt hier slim op in met kindvriendelijke meerdaagse fietstochten, inclusief tips voor de leukste bezienswaardigheden onderweg en overnachtingssuggesties. De aantrekkelijkste routes en info voor de tochtplanning staan in een gratis digitale minigidsje overzichtelijk bij elkaar. De traptrips hebben alles in zich om met het gezin actief en duurzaam van de natuur te genieten. 

Samenwerking kinderfietsroutes Groningen

Het Fietsplatform haakt in Groningen met traptrip aan op het initiatief  Kinderfietsroutes, een samenwerking van de provincie Groningen en het Huis voor de Sport Groningen. In totaal zijn er acht Kinderfietsroutes in de provincie gerealiseerd, waarvan er twee nu onderdeel zijn van traptrip. De Kinderfietsroutes sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen en bestaan uit het onderweg uitvoeren van opdrachten waarmee de kinderen twee verschillende game-levels kunnen behalen. 

(Tekst loopt door onder de foto)
De traptrips hebben alles in zich om met het gezin actief en duurzaam van de natuur te genieten.

"De Kinderfietsroutes zijn bedoeld om op een leuke en speelse manier een dagje fietsen te stimuleren. We hebben onze krachten gebundeld en er twee opgenomen in een traptrip. Daarmee speelt de samenwerking mooi in op de stijgende belangstelling van veel gezinnen voor meerdaags fietsen".

Over traptrip

Traptripjes zijn een soort minivakanties op de fiets. Speciaal bedoeld voor ouders die met hun jonge kids in de stad wonen. Met een traptrip rij je zo vanuit de stad de natuur in. Maar waar begin je? Hoe pak je het aan? Traptrip helpt alle ‘opstappers’ op weg met tips en kant-en-klare routes. Op dit moment zijn er routes vanuit Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Vanuit elke stad zijn drie meerdaagse routes uitgestippeld, een traptrip dus. Elke traptrip bestaat uit een heen- en terugreis naar een fijne overnachtingsplek, en een extra dagetappe om vanuit je logeeradres te fietsen. In het geval van Groningen is de extra dagetappe twee keer een heuse Kinderfietsroute met speciale bordjes. 

Gerelateerde artikelen:
Toerisme