regie

De Koninklijke trein gaat met pensioen dit jaar.

Het zou zomaar kunnen dat je binnenkort in hetzelfde rijtuig van de Koning komt te zitten tijdens je dagelijkse pendel, want het Koninklijk rijtuig spoort deze week voor de laatste keer naar het buitenland. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zullen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in de toekomst gebruik maken van de standaardtreinen en dienstregeling van Nederland.

Dit opmerkelijke nieuws kwam tegelijkertijd met de aankondiging dat het koningspaar tijdens het aanstaande staatsbezoek aan België, van 20 tot en met 22 juni, voor het laatst gebruik zal maken van de Koninklijke Trein. Ter herinnering, tijdens het staatsbezoek van België aan Nederland in 2016 hebben Koningin Máxima en Koningin Mathilde van België ook gebruik gemaakt van de Koninklijke trein, ter ere van de opening van het toen volledig vernieuwde station Utrecht Centraal.

Het huidige Koninklijk Rijtuig, de SR10, zal door de Nederlandse Spoorwegen (NS) aan het Spoorwegmuseum worden aangeboden. Dit betekent dat ondanks de pensionering van de trein, het historische erfgoed van de Koninklijke Trein zal blijven bestaan en toegankelijk zal zijn voor het publiek.

Gerelateerde artikelen:
BLUE
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Geen extra late treinen voor madonna's concertgangers