3MAAND

De knip op de Weesperstraat is onderdeel van een proef die zes weken zal duren.

De VVD heeft een dringend debat gevraagd betreffende het sluiten van de Weesperstraat voor verkeer. “De maatregel is te ingrijpend om voort te zetten”, stelt VVD-raadslid Daan Wijnants in zijn aanvraag. Dit verzoek krijgt steun van Denk, JA21, SP, CDA, FvD en Lijst Kabamba.

De meningen lopen uiteen. Tegenstanders, voornamelijk taxichauffeurs, protesteren al geruime tijd tegen deze ‘knip’ en laten hun stem dagelijks horen op Twitter. Wethouder Melanie van der Horst (D66), verantwoordelijk voor Verkeer, vervoer en luchtkwaliteit, Openbare ruimte en groen, Water, Aanpak Noord, ontvangt ook steun voor het plan. “We hebben geen behoefte aan doorgaand verkeer door de stad. Ik denk dat het een geweldig plan is! Laten we het maar doorknippen, ook Kattenburg, en laat die taxichauffeurs maar klagen. De Weesperstraat is nu veel leefbaarder, wat een verademing!”

(Tekst loopt door onder de foto)
Voornamelijk taxichauffeurs, protesteren al geruime tijd tegen deze 'knip'

aanvullend vervoer

De volledige Amsterdamse oppositie heeft de wethouder opgeroepen om aanvullend openbaar vervoer uit te sluiten van de knip bij de Weesperstraat. “De toegankelijkheid voor ouderen en mensen met een beperking wordt ernstig beperkt.”

“Dit is niet langer houdbaar,” zo schrijven alle Amsterdamse oppositiepartijen in een brief aan het college. Hoewel hulpdiensten en regulier openbaar vervoer zijn uitgezonderd van de ‘knip’, geldt dit niet voor aanvullend openbaar vervoer.

De knip op de Weesperstraat is onderdeel van een proef die zes weken zal duren. Gedurende die periode is de Weesperstraat overdag tussen de Nieuwe Herengracht en de Nieuwe Keizersgracht afgesloten met slagbomen. Tussen 23.00 uur en 06.00 uur is de straat wel bereikbaar.

Lees ook  Amsterdam schakelt terug naar 30 km/u als de nieuwe norm
Gerelateerde artikelen:
BLUE
Print Friendly, PDF & Email