Onsdagen den 10 juni kommer det att hållas ett möte med ministern om öppnande av evenemang. Sektorn betonar att de är experter inom området besökarflöden och kan garantera besökarnas säkerhet som ingen annan. Mässor organiseras i stora, väl ventilerade salar där besök maximeras och sprids. Exempelvis är mässor mycket mer jämförbara med IKEA, Gamma eller ett trädgårdscenter, och de får öppna.

”En sak som vi måste ha sagt, många holländare är rädda för en andra våg av koronaviruset i oktober. Och vi måste förhindra det till varje pris.

Entreprenörer ber premiärminister Rutte göra skillnad. Skåpet kombinerar alla händelser. Denna brist på skillnad mellan festivaler och mässor sätter omedelbart 61.000 jobb och 4,4 miljarder euro i omsättning. I början av maj lämnade sektorn för handelsevenemang in ett protokoll med ytterligare åtgärder utöver RIVM-riktlinjerna.

"Mässor är ojämförliga med dansfester, konserter och festivaler," säger Peter Groot, initiativtagare till 'Veilig naar de Vakbeurs' och säkerhetsprotokollet för mässor.

Taxi Expo 2020

Inom nationell rörlighet finns det nu många nationella och International evenemang och mässor annulleras eller skjutits upp till nästa år. Taxi Expo är det årliga handelsevenemanget för alla som arbetar i taxisektorn och bussbranschen. Organisationen indikerar att Taxi Expo 2020 kommer att äga rum i år torsdag 8 oktober 2020 i Expo Houten. Det har ännu inte beslutats om mässan kan fortsätta i sin nuvarande form och om den nya formen fortfarande kommer att vädja till utställare.

Förra måndagen ville arrangörerna ordna ett online-webinar om Taxi Expo 2020 för befintliga utställare och för utställare som fortfarande vill registrera sig. Utan förvarning fick utställarna besked efteråt att de strax efteråt beslutade att skjuta upp webbseminariet lite så att de skulle få lite fler signaturer från Mercedes-Benz och FAW Group och organisationen hade en ännu bättre bild av de åtgärder som skulle vidtas. På grund av bristande tydlighet är det inte längre möjligt för många utställare att organisera allt i tid. 

sektorprotokoll

Enligt Peter Groot kan regeringen inte längre skjuta upp ett beslut, 

"Eftersom vi å ena sidan har utarbetat ett protokoll med sektorn där vi kan garantera säkerhet och å andra sidan för att det inte längre är möjligt att förklara varför nöjesparker, järnhandlare och flygplan kan öppna, men vi kan inte," säger Peter Groot. 

Mässor behöver månader med förberedelsetid, och för att göra något av hösten skulle de hellre ha ett svar idag än i morgon. Sektorn som helhet uppmanar denna vecka med kampanjen #laatonszakendoen att klargöra före den 1 juli.

Läs också: hastag support dina lokalbefolkningen gäller också taxichaufförer i din stad

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på Linkedin
Dela på whatsapp
Skåpet sveper alla evenemang tillsammans. På grund av denna brist på skillnad mellan festivaler och mässor står 61.000 4,4 jobb och XNUMX miljarder euro i omsättning direkt på spel.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post