Rover ber kollektivtrafikföretagen att ersätta kostnaderna för resenärer som idag måste tillhandahålla alternativa transporter eftersom det inte finns någon tillförlitlig tidtabell på grund av snöfallet. Det kraftiga snöfallet har stört kollektivtrafiken i hela landet: tåg och bussar kör eller kör inte oregelbundet. 

Kollektivtrafikanställda arbetar hårt, men under tiden har olika transportörer varit tvungna att meddela att de inte längre kommer att köra alls idag. På grund av låset och den röda koden som KNMI meddelar, förväntar sig Rover att antalet offer kommer att begränsas. Rover vill ha en ersättning för resenärer som måste resa.

"Det är viktigt att till exempel resenärer som arbetar inom sjukvården kan komma till jobbet idag, de kan inte vänta med att se om kollektivtrafiken fortfarande kommer att startas”, Säger Rover-regissören Freek Bos. han vädjar säkerställer att resenärer med abonnemang på kollektivtrafik som måste göra en resa idag kan deklarera sina taxikostnader från relevant kollektivtrafikföretag.

Rover är inte förvånad över att kollektivtrafiken inte klarar de extrema vinterförhållandena. “Det är inte första gången och kommer inte att vara sista gången som kollektivtrafiken har blivit nappad av extremt väder”, Säger Freek Bos,“om vi vill förhindra detta under de kommande åren kommer investeringar att vara nödvändiga”. Klimatförändringar kommer att göra extrema väder vanligare. Inte bara snö utan också höga temperaturer och kraftig nederbörd. Rover har därför i flera år argumenterat för ett program för att göra kollektivtrafiken ”klimatsäker”.

NS
snöfall träffar tidtabellen
Utskriftsvänlig, PDF och e-post