Tågpassagerare och transportörer kan uppleva mycket besvär från onsdag till lördag på grund av FNV Spoor-fackets åtgärder. Facket vidtar åtgärder eftersom det ännu inte har nåtts någon överenskommelse med järnvägschef ProRail om ett nytt kollektivavtal.

Enligt FNV Spoor kommer kampanjerna att genomföras från onsdag till fredag ​​från 06.00:08.00 till 10.00:XNUMX. Tågtrafik kan bara startas efter den tiden och det tar tid, säger ProRail. Därför förväntar sig företaget att tågtrafiken kommer att störas under dessa tre dagar fram till minst klockan XNUMX.

Åtgärderna vid flygledarnas tjänster utförs per region, så att färre eller inga tåg kan köras i vissa regioner och bortom. På onsdag kommer resenärer att märka särskilt de stora effekterna av kampanjerna i regionerna Utrecht, Amsterdam och Alkmaar. Detta är torsdag i regionerna Haag, Rotterdam, Dordrecht och Roosendaal, och fredag ​​i regionerna Eindhoven, Maastricht, Arnhem, Zwolle och Groningen. ProRail rekommenderar att du konsulterar en reseplanerare dessa dagar före avgång för aktuell reseinformation.

FNV har planerat en rikstäckande 1-timmarsstrejk lördag den 24 maj med början klockan 05.00. Om den nationella åtgärden fortsätter kommer det inte att finnas någon tågtrafik i hela landet hela dagen, säger ProRail.

Efter månader av gemensamt samråd mellan CNV Vakmensen, VHS Rail-proffs och FNV Spoor gjorde ProRail ett slutligt erbjudande till de tre fackföreningarna den 1 mars. Medlemmar av CNV och VHS kom överens. Dessa fackföreningar ställde ytterligare krav på "System för förtidspensionering" från det slutliga erbjudandet. FNVs anhängare avvisade erbjudandet, varefter föreningen utfärdade ett ultimatum till ProRail. ProRail avvisade detta ultimatum. Det råder bland annat oenighet om kollektivavtalets löptid och den procentuella löneökningen.

Läs också: Taxibranschen och arbetsrätten, en uppdatering

Åtgärderna vid flygledarens tjänster utförs per region
Utskriftsvänlig, PDF och e-post