Den holländska GP är utan tvekan en av de mest miljövänliga händelserna när det gäller massmassarrörelse. Endast två procent av besökarna kom med bil. NS säger att det har transporterat nästan 90.000 522 tävlingsfans till Zandvoort och hemåt i helgen. Det hände med 1 tåg, enligt transportföretaget, som säger att det kan se tillbaka på en lyckad Formel XNUMX -helg.

Under tre dagar körde ett tåg var femte minut mellan Amsterdam Central och Zandvoort aan Zee. Logistikjobbet gick bra i samarbete med ProRail, säger NS. Dessutom var nästan alla bussföretag närvarande, som också tog med sig fans till Zandvoort massivt från hela landet. Unikt var publiken som kom till kretsen med cykel. Med bara en tillfartsväg till badorten och en station nära kretsen verkade logistiken inför det holländska Grand Prix som ett stort problem som vi inte märkte förra helgen.

(texten fortsätter under bilden)
Maximal Zorreguieta

orange fest

Máxima Zorreguieta tillsammans med två av hennes döttrar och kung Willem-Alexander var synligt närvarande på Zandvoort, som hade få eller inga betydande problem förra helgen. Vackert väder och Max Verstappens seger gav fansen en fantastisk helg i badorten som sattes på kartan över hela världen. Kung Willem-Alexander bevittnade Max Verstappens seger på Zandvoort på söndagen. Efter Nederländernas Grand Prix talade Rob van Gameren (från Ziggo Sport) till kungen om loppet. Han fick komplimanger för Max Verstappen, Lewis Hamilton och den nederländska allmänheten.

Läs också  Blue Monday kan leda till ökad risk för trafikolyckor

Det var stor jubel som gick upp från racerbanan i Zandvoort när det blev klart att Max Verstappen hade vunnit. Jublet kunde höras i närheten. Trafikvakter i omedelbar närhet tändes av detta och började också heja och hoppa. Det var inte bara en dag att minnas på Zandvoort -kretsen för Max Verstappen, Davina Michelle var också glad att hon kunde tolka Wilhelmus två gånger under den holländska GP. Sångaren sjöng nationalsången innan loppet och när Verstappen lyckades avsluta först. Föreställningen för 25-åringen från Rotterdam kunde räkna med mycket positiv kritik, eftersom hon sjöng Wilhelmus på sitt eget sätt. 

Borgmästaren i Zandvoort, David Moolenburgh, är otroligt nöjd med den nederländska GP: s gång. Drömhelgen var inte heller fel för den lokala cateringbranschen och de lokala strandtälten hyrdes massor för privata evenemang. Utflödet gick bra på söndagen sent på eftermiddagen och tidig kväll, sa borgmästaren. "Mobilitetsplanen har fungerat som vi ville ha den." 

Läs också: Mobilitetsplan för trafikflöden Dutch Grand Prix 2021 

Max Verstappen när han hör den levande nationalsången.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post