Het openbaar vervoer in Limburg wordt vanaf eind juni een stukje duurzamer. Openbaar vervoersbedrijf Arriva gaat vanaf dan 55 nieuwe elektrische bussen in de provincie inzetten.

Vervoerder Arriva rijdt al sinds 2016 met veertig elektrische bussen in Limburg. Vanaf 30 juni komen daar 55 nieuwe bussen bij. Volgens de vervoerder zorgt dit ervoor dat bijna vijftig procent van alle bussen in Limburg elektrisch worden.

Net als in veel andere Nederlandse regio’s worden de elektrische bussen geleverd door busbouwer VDL. Voor Arriva worden bussen gebouwd die voorzien zijn van een batterijcapaciteit van 180 kilowattuur. 

De bussen worden ook ingezet op regionale buslijnen.

“We maken deze stap nu naar elektrisch vervoer in de streek. Dat is uniek want stil, schoon en comfortabel vervoer is hiermee niet meer alleen beschikbaar voor de reiziger in de stad. Door de langere reisafstand is comfort voor de reiziger extra belangrijk”, zegt Anne Hettinga, voorzitter van de raad van bestuur van Arriva Nederland.

Het Limburgse openbaar vervoer moet vanaf 2026 volledig uitstootvrij geleverd worden. Deze eis wordt in steeds meer aanbestedingen meegenomen. In onder andere Amsterdam, Friesland en Brabant geldt de eis nu al.

Print Friendly, PDF & Email