Print Friendly, PDF & Email

Vandaag liet Minister van Nieuwenhuizen Wijbenga de Kamer weten dat per 1 december op voordracht van de raad van commissarissen van ProRail John Voppen wordt benoemd als voorzitter van de raad van bestuur van ProRail.

De heer Voppen werkt sinds 2005 bij ProRail, waarvan sinds 2016 als chief operational officer (COO) binnen de raad van bestuur, verantwoordelijk voor de operatie binnen ProRail. Daarnaast vervulde hij de functie van voorzitter van de raad van bestuur op interim basis na het vertrek van de heer Eringa. Voppen kent daarmee, volgens de Minister, de dagelijkse praktijk van ProRail als geen ander. Onder zijn leiding blijft ProRail de komende jaren onverminderd hard werken aan een uitstekend spoor voor het groeiende aantal reizigers en goederenvervoerders.

Als gevolg van de benoeming van de heer Voppen is de functie van COO binnen de raad van bestuur van ProRail vacant gekomen. Met het oog daarop heeft van Nieuwenhuizen, op voordracht van de raad van commissarissen, Ans Rietstra benoemd als COO in de raad van bestuur. Zij is sinds 2016 directeur Projecten van ProRail.

John Voppen is sinds april 2016 COO van ProRail. Na zijn studie aan de Universiteit van Twente is John jaren werkzaam geweest als senior manager bij Accenture. Sinds 2005 heeft hij diverse functies gehad binnen ProRail. Van Manager Control IM tot directeur Financiën, en van 2011 tot 2016 directeur Verkeersleiding. Naast zijn werk is John lid van de Raad van Toezicht van het Deventer Ziekenhuis en in zijn vrije tijd traint hij een basketbalteam.

Lees ook: Vertrekkend topman ProRail: ‘Angst regeert bij de overheid’

Lees ook  Groene ambities onder druk: Prorail verlaagt uitstoot maar mist doel
prorail
John Voppen - © Prorail