Het aantal mensen dat tevreden is over reizen met de trein is afgelopen jaar opnieuw gestegen, zegt de NS. In 2018 gaf 86 procent van de reizigers een 7 of hoger, een jaar later was dat toegenomen tot 89 procent. Volgens het bedrijf waarderen mensen de nieuwe, moderne treinen en de NS-app. Verder blijkt dat reizigers tevreden zijn over de stiptheid, zegt de NS. 92,6 procent van de treinen kwam vorig jaar op tijd aan.

Wc-Eend effect?

Wij van Wc-Eend adviseren Wc-Eend is een slagzin gebruikt in reclame-uitingen van het product Wc-Eend. De slagzin werd in 1989 bedacht door Bart Kuiper en Hans van Dijk. De slagzin verwierf grote populariteit. 

De NS baseert zich op eigen onderzoek onder 46.000 treinreizigers. De NS houdt een continu onderzoek om het oordeel van treinreizigers te meten. De vervoerder wordt hier mede op beoordeeld door het ministerie. De minimumeis voor 2019 was 74% tevreden reizigers en de ambitie lag op 80%.

Lees ook: NMBS boekt 4,1% reizigerswinst

ICNG-B Treinstel
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Koploper trein neemt langzaam afscheid, maar laat een duurzaam spoor achter