Print Friendly, PDF & Email

Geen handen schudden is de voornaamste nieuwe maatregel. Thuiswerken is het advies maar ondanks alles blijven de internationale treinen voorlopig gewoon rijden volgens de planning. NS Internationaal neemt op dit moment geen aanvullende maatregelen naar aanleiding van het coronavirus en volgt de adviezen van het RIVM. Op dit moment functioneert alles normaal. U kunt gewoon met de trein en bus reizen, zowel in Nederland als binnen Europa. Uitgangspunt is dat de treinen en het andere openbaar vervoer blijven rijden. 

De NS en andere vervoerders bereiden zich voor op een corona-uitbraak. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de adviezen van het RIVM. Reizigers worden gevraagd om regelmatig hun handen te wassen, in de binnenkant van hun elleboog te hoesten en te niezen, papieren zakdoekjes te gebruiken en deze na gebruik meteen weg te gooien. Wie mogelijk besmet geraakt kan zijn met het coronavirus, moet fysiek contact met anderen beperken.

Ov-bedrijven volgen de adviezen op van het RIVM en nemen geen aanvullende maatregelen naar aanleiding van het coronavirus. Aanvullende maatregelen zoals controle bij in- en uitstappen vindt daarom niet plaats.

Eindhoven Airport is gewoon open. De luchthaven volgt de adviezen van het RIVM en neemt op dit moment geen aanvullende maatregelen naar aanleiding van het coronavirus. Eindhoven Airport adviseert passagiers en medewerkers om algemene hygienemaatregelen te nemen. Kijk voor actuele informatie op de website van Eindhoven Airport.

Lees ook: Uber biedt chauffeurs met coronavirus ziekteverlof