Print Friendly, PDF & Email

Tijdens het Paasweekeinde worden sommige toeristische gebieden en kleine landwegen afgesloten voor motorrijders en wielerclubs. Dit hebben minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en de voorzitters van de 25 Veiligheidsregio’s maandag besloten tijdens overleg over aanpak van de coronacrisis.

Het Veiligheidsberaad van de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio’s besprak maandagavond of in het paasweekeinde extra maatregelen genomen moeten worden tegen groepen motorrijders. Afgelopen weekend klaagden veel mensen over overlast door motoren, met name op de rivierdijken en op de Posbank bij Rheden. Wie rustig in het zonnetje in de tuin zat, kon vooral de hele zondag het geluid van motoren horen.

beeldvorming

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging KNMV betwijfelt of motorrijders zich slecht aan de regels hebben gehouden. Elk jaar zijn er veel klachten in de eerste mooie weekeinden, als motorliefhebbers weer op pad gaan.

Met het weren van motorrijders en wielrenners zeggen Grapperhaus en de burgemeesters wandelaars de kans te willen geven om tijdens Pasen in alle rust gebruik te maken van bepaalde plekken. Volgens burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, kwamen wandelaars en fietsers in het weekeinde op sommige plekken in het gedrang. Omdat zij opzij moesten voor groepen motorrijders, zouden ze de regel om 1,5 meter afstand te bewaren niet hebben kunnen naleven. ‘Zij konden geen kant meer op’, aldus Bruls.

Lees ook: Duitse regering wil grenscontrole voor Pasen verscherpen

Vlaamse wielertoeristen in Limburg
Lees ook  Paasweekend: bol van activiteiten, evenementen en unieke ervaringen