[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De Stad Leuven zet taxi’s in om geschenkjes voor Moederdag tijdig bij alle mama’s in Leuven en in de deelgemeenten te krijgen. De stad neemt de kosten op zich. Dit als tegemoetkoming naar de winkeliers toe, die officieel pas een dag later weer de deuren mogen openen.

De Leuvense taxi’s zullen deze zondag geschenkjes bezorgen aan alle mama’s op het grondgebied van de stad Leuven en de deelgemeenten, aldus Het Laatste Nieuws. Ook bloemenwinkels die geschenken verkopen, kunnen gebruik maken van de eenmalige dienstverlening. 
In overleg met de taxisector werd een vast tarief voor de leveringen afgesproken. De stad betaalt de ritten.

Klanten moeten rechtstreeks bestellen bij de winkelier. Die neemt vervolgens voor de levering contact op met de stad Leuven. Dat kan nog tot zaterdag 17.00 uur. Met het oog op een vlotte levering krijgen de taxichauffeurs tijdelijk toegang tot straten waar anders venstertijden gelden. Zij leveren het pakje af en houden rekening met de coronamaatregelen.

Taxi’s werken volgens een beurtrol: taxi’s krijgen een bericht over pakjes of bloemen die ze kunnen ophalen en vervoeren. “De taxisector kreeg rake klappen door de gevolgen van social distancing. Ze kunnen hun activiteiten ook niet online voortzetten of hun aanbod aanpassen. Op deze manier maken zij nu samen met de winkeliers en de stad mogelijk dat de mama’s in Leuven toch een fijne verrassing kunnen krijgen”, zegt schepen van handel Johan Geleyns (CD&V).

Lees ook: Veiligheidsraad kondigt versoepeling lockdown aan

moederdag tijdens coronacrisis
Personenvervoer Magazine
gelezen in Personenvervoer Magazine
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Taxichauffeurs en de gordelplicht: een uitzondering op de regel