Claudia Zuiderwijk is door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van GVB in Amsterdam. Zuiderwijk zal als voorzitter van de directie van GVB leiding geven aan het vervoerbedrijf dat dagelijks ruim 900.000 reizigers vervoert per bus, tram, metro en veerpont. Claudia Zuiderwijk volgt Alexandra van Huffelen op die begin dit jaar aantrad als staatssecretaris van Financiën.

ervaren bestuurder

GVB heeft gezocht naar een gedreven bestuurder die veel ervaring heeft met het aansturen van complexe organisaties. Elfrieke van Galen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van GVB, is verheugd met haar komst. “Claudia Zuiderwijk heeft veel bestuurlijke ervaring opgedaan in verschillende publiek-private sectoren waaronder de Kamer van Koophandel en Tergooiziekenhuizen. Ook heeft zij met haar commissariaat en interim directiepositie binnen ProRail ervaring in de ov-sector opgedaan. Wij zijn ervan overtuigd dat zij de uitdagingen waar GVB de komende jaren voor staat tot een goed resultaat brengt en daarbij oog houdt voor de diversiteit en trots van deze mooie organisatie.”

Amsterdam bereikbaar voor iedereen

De komende jaren staan voor GVB in het teken van het uitvoeren van de strategie ‘Amsterdam bereikbaar voor iedereen.’ De stad groeit ontzettend snel en wordt langzaamaan autoluwer. Om deze transitie mogelijk te maken moet het ov anders georganiseerd worden. Hierbij moeten reizigers kunnen rekenen op betrouwbaar, veilig en comfortabel ov dat hen maximaal binnen 30 minuten van deur tot deur brengt. Door de coronacrisis en de gevolgen daarvan voor het ov is deze strategie nog urgenter en uitdagender geworden. Claudia Zuiderwijk start op 1 oktober 2020 bij GVB.

Lees ook  Geen zware touringcars meer in centrum Amsterdam

Lees ook: Connexxion Taxi Services introduceert uitstootvrije deeltaxi

Claudia Zuiderwijk - Foto: GVB
Print Friendly, PDF & Email