Tania Rademaker, Sales & Business Manager bij 9292, bekijkt het huidige mobiliteitsnetwerk vanuit haar OV- perspectief en dan ziet ze ruimtegebrek. In de spitsuren is het te druk in het openbaar vervoer, en in de daluren is het op bepaalde trajecten erg rustig. Er is volgens haar niet één panklare oplossing die voor iedereen werkt. Het draait volgens haar vooral om technologie en ontwikkelingen in het mobiliteitsnetwerk. Uiteraard ook om de bereidheid van mensen om hun gedrag te veranderen. 9292 probeert zoveel mogelijk mee te bewegen met de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen, ze hebben pas een nieuwe app gelanceerd die zich naarmate hij meer gebruik wordt zich steeds meer personaliseert aan de gebruiker.

Op de vraag aan haar of we binnenkort ook andere huursteps, -scooters en -fietsen kunnen verwachten antwoord ze lachend: “Dat is ook één van mijn petten. Ik ben ook contactpersoon voor andersoortig vervoer. Ik ben nu druk met het aansluiten van nieuwe fietsaanbieders. Op een later tijdstip wil ik daar nog deelauto’s, P&R en flex-OV aan toevoegen”.

Ze vindt de privacywetgeving heel erg belangrijk, 9292 houdt zich hier heel strikt aan. Er kan op dit gebied wel geëxperimenteerd worden, als een reiziger toestemming geeft om reisgegevens te gebruiken. Ze zijn een samenwerking met Warner Music aangegaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van playlists aanbieden die bij de omgeving van je reis passen. Op deze manier wordt 9292 volgens Tania een travel buddy. Tania vindt het lastig om de toekomst op het gebied van mobiliteit te voorspellen, ze denkt dat er veel mogelijk is op het gebied van digitaal (thuis) werken. 

Rademaker denkt niet dat we over 30 jaar elektrisch zullen reizen, ook gelooft ze niet in de technologie van de zelfrijdende auto, hier los je het fileprobleem niet mee op. Volgens haar wordt het een combinatie van verschillende modaliteiten. Tania denkt dat het belangrijk is om reizigers te wijzen op een nieuwe prettige manier van reizen. Ze hoopt hier met 9292 aan bij te kunnen dragen.

Tania Rademaker is Sales & Business Manager bij 9292, aanspreekpunt voor OV-bedrijven, verantwoordelijk voor het NDOV (Nationale Databank Openbaar Vervoer) loket, stakeholder vervoerders en houd zich ook nog sinds anderhalf jaar bezig met MaaS (Mobility as a Service). 9292 is een REISinformatiegroep die 25 jaar geleden is opgericht en die in 2019 één miljard reisadviezen gaven. Tania Rademaker werd geïnterviewd voor het boek Visie op Mobiliteit: Op weg naar 2050.

Lees ook: Antwerpen wil geen standplaatstaxi’s meer in de stad

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
WhatsApp ons!
Heb je een tip of opmerking voor de redactie?
Je kunt Pitane Blue ook bereiken via WhatsApp.
Stuur ons een bericht op: +316-14792746
WhatsApp
Tania Rademaker - 9292
Brabo
Print Friendly, PDF & Email