Aankomende dagen hebben we een hittegolf in Nederland. We hebben in ons land ongeveer 353 kilometer aan Noordzeekust, dus ruimte genoeg zou je zeggen voor iedereen. Veel mensen in Nederland en ook toeristen trekken massaal naar zee. Dit zorgt voor extra drukte op de Nederlandse wegen en in de treinen. Daarom kondigt de NS op hun website via een nieuwsbericht aan dat er extra treinen in worden gezet.

De NS rijdt sinds 5 augustus en de rest van de zomerse periode tussen 9:30 en 23:00 uur zes treinen per uur van en naar Zandvoort. Ook in de avond tussen 19:00 en 23:00 uur rijden in deze periode extra treinen naar Zandvoort. Ook worden er extra medewerkers ingezet op station Zandvoort aan zee, station Amsterdam Centraal en station Haarlem. Dit doen ze om de vele strandgangers goed te begeleiden. De NS werkt ook samen met de politie, gemeente en veiligheidsregio om enorme drukte te voorkomen. Reizigers worden gedoseerd toegelaten op de perrons van deze stations.

Ook geeft de NS op hun website tips aan reizigers om zo veilig mogelijk en verantwoord met de trein naar het strand af te reizen: Neem de tijd voor je reis, mijd drukke treinen van en naar Zandvoort en hou rekening met elkaar en de RIVM-richtlijnen, Is het te druk op het station of in de trein? Overweeg dan een andere bestemming of neem een trein later, Reis op tijd weer terug naar huis, wacht niet tot de laatste treinen, Vanwege het warme weer raden ze je ook aan voldoende water mee te nemen voor onderweg. We moeten natuurlijk ook niet vergeten om ons mondkapje mee te nemen, want deze zijn verplicht in het openbaar vervoer. Wil je niet in de trein zitten in deze drukkere periode dan kun je altijd nog gebruik maken van de OV-fiets, lekker uitwaaien.

Lees ook  Reizigers buitenspel in het nieuwe tijdperk van NS Samenreiskorting

Lees ook: Voor kinderzitjes in de wagen is wetgeving van toepassing

Print Friendly, PDF & Email