De effecten van de coronapandemie die raken ons echt ook allemaal. In ons werk, in onze vrije tijd, in contact met familie, vrienden, collega’s. En het is moeilijk. We weten eigenlijk simpelweg niet wanneer ons leven weer normaal wordt. En de coronapandemie heeft bij veel mensen in Nederland geleid tot gevoelens van verlies, verdriet en eenzaamheid. Daarom start de overheid vanaf 6 oktober aanstaande met ‘Aandacht voor elkaar’. Dat is een landelijk initiatief om nog meer naar elkaar om te zien. Om aandacht te hebben voor elkaar, voor elkaars verdriet, teleurstelling, voor onzekerheid, voor mensen. 

“Zeker in deze periode waarin veel meer van ons wordt gevraagd is het denk ik goed om dat te doen. We willen ook het gesprek aangaan. Hoe gaan we als maatschappij hier nou mee om? Ouderen, jongeren, leraren, studenten, verplegers, patiënten: iedereen beleeft deze tijd anders en we kunnen elkaar helpen, we kunnen elkaar steunen vanuit onze eigen ervaringen.”, aldus Kasja Ollengren in de persconferentie na afloop van de wekelijkse Ministerraad.

Het kabinet moedigt iedereen aan een bijdrage te leveren en we vragen als Rijksoverheid aan gemeenten en maatschappelijke organisaties om dat met initiatieven te ondersteunen. Zo blijven we elkaar vasthouden, ook als we afstand moeten houden.

Lees ook: Veiligheid CBR, ook mondkapje dragen in CBR gebouw

Print Friendly, PDF & Email