Op de meeste vliegvelden is het enorm rustig geweest afgelopen jaar op het gebied van vliegbewegingen. Commerciële passagiersvluchten lagen grotendeels stil. Dit hebben we te danken aan de gevolgen van het coronavirus wereldwijd. Nog steeds heeft het coronavirus ons in haar macht en zitten we momenteel nog steeds net als veel andere landen in lockdown. Groningen Airport Eelde (GAE) meldt dat ze het met 39.387 vliegbewegingen in 2020 drukker hadden dan voorgaande jaren. Dat is ruim 23 procent meer vliegbewegingen dan in 2019. De stijging van het aantal vliegbewegingen is te wijten aan het feit dat er meer lesvluchten waren op Groningen Airport Eelde.

Meiltje de Groot, directeur Groningen Airport Eelde: ‘’Wij zijn, ondanks het ongekende jaar, blij om te zien dat het aantal vliegbewegingen flink is gestegen. De groei in het lesverkeer is een belangrijke pijler voor Groningen Airport Eelde. Wij bieden de capaciteit en de mogelijkheden, waardoor het maatschappelijk belang van onze luchthaven wordt onderstreept”.

Ongeveer zeventig procent van alle vliegbewegingen in 2020 op Groningen Airport Eelde zijn afkomstig van lesvluchten. KLM Flight Academy is er één van die het aantal vliegbewegingen heeft vergroot door uitbreiding van hun vloot. Ook EFTC (European Flight Training Center) die op de luchthaven is gevestigd en vluchten vanuit vliegscholen van Teuge en Lelystad vergrootten het aantal vliegbewegingen op Groningen Airport Eelde. De drukste dag van 2020 op Groningen Airport was vrijdag 11 september, op deze dag waren er 376 vliegbewegingen. De maanden juni en september waren de drukste maanden op de luchthaven.

Lees ook  Impasse in de lucht: DOT zet KLM onder druk over Schiphol slots

Lees ook: KLM parkeert vliegtuigen op Groningen Airport Eelde

Print Friendly, PDF & Email