Reizen tijdens de krokusvakantie zal dit jaar wellicht bijna onmogelijk worden gemaakt. De vakantie die dit jaar in Vlaanderen doorgaat van 15 tot en met 21 februari is een periode waar velen van ons naar uit kijken. Uit goed ingelichte bronnen blijkt dat er weinig hoop is dat het Overlegcomité de maatregelen zal versoepelen. Het Overlegcomité moet vandaag voor zo veel mogelijk mensen een houvast bieden voor hoe ze hun krokusvakantie kunnen organiseren. Premier Alexander De Croo (Open VLD) bespreekt vandaag de mogelijkheden. Algemeen zal men binnen Europa een niet essentiële reizen blijven ontmoedigen en is er weinig hoop op buitenlandse reizen. De cijfers laten vandaag nog niet toe om versoepelingen aan te kondigen, maar misschien wordt wel al een beetje perspectief geboden. 

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakte sloot eerder deze week een akkoord met de Vlaamse onderwijssector over de week voor de krokusvakantie. Daar werd beslist om de secundaire scholen een week vroeger dicht te doen en over te schakelen op afstandsonderwijs. De meeste ski-organisaties schrapten reizen tot na krokusvakantie. De Croo wil tijdelijk een Europees verbod op plezierreizen, wat door de meeste lidstaten op steun kan rekenen. Tijdens de kerstvakantie zijn meer dan 150.000 Belgen op reis gegaan. Toerisme dus, geen essentiële verplaatsing, en dat scenario wil het Overlegcomité vermijden voor de krokusvakantie.

Lees ook: Aanpak transmigratie op snelwegparkings in Vlaanderen

krokusvakantie
weinig hoop op krokusvakantie
Print Friendly, PDF & Email