Het afgelopen jaar heeft ook voor veel innovatie, creativiteit en nadenken gezorgd. Petra Kok, hoofd communicatie en woordvoerder TUI Nederland schrijft dat ze op dit moment helaas geen vakanties kunnen verzorgen, maar toch niet hebben stil gezeten. Integendeel, ze hebben de tijd gebruikt om zorgvuldig in kaart te brengen waar en hoe vakantiereizen een grotere bijdrage kunnen leveren aan mens en milieu op de vakantiebestemmingen. En dat heeft geleid tot de introductie van Fair Travel, (h)eerlijk op vakantie.

Zijn we er dan?  Nee zeker niet en dat pretenderen ze ook niet. TUI is ervan overtuigd dat reizen duurzamer moet worden en ze willen ver gaan om samen met hun reizigers verder dat pad te bewandelen. Maar alleen overtuiging is niet voldoende, het gaat om concrete stappen nemen en laten zien wat je doet. De waarde van Fair Travel is dat de belangrijkste vakantieaanbieder in Nederland, zich verbindt aan het duurzamer maken van reizen. Omdat ze er oprecht in geloven. Elke dag, elke maand en elk jaar weer een stap voorwaarts. 

En als we daar dan soms dingen voor moeten laten, dan deinzen we daar ook niet voor terug. We doen dit samen met onze reizigers, want hoe meer mensen stappen nemen, hoe groter de impact.

Petra Kok, TUI Nederland

Tijdens een duurzame vakantie ontbreekt het je op geen enkel vlak aan luxe, comfort, klasse en stijl. Alles wat je op een ‘normale’ vakantie mag verwachten, is hier ook. Maar er is hier nagedacht over bepaalde dingen en er zijn zeer bewuste keuzes gemaakt. Het fruit bij het ontbijt komt bijvoorbeeld van de boomgaarden net buiten het dorp. Ook het schijfje citroen in je cocktail. De sfeervolle verlichting in het restaurant werkt op zonne-energie en de meeste wijn komt van wijnboeren uit de streek. Samen met je lokale gids, die ze opgeleid hebben in de TUI Academy, kan je de wijngaarden soms bezoeken.

eerlijk op reis

Met het boeken van deze vakantie draag je ook bij aan duurzamere vormen van vervoer. Zowel over land als in de lucht. Samen investeren in biobrandstof voor hun vliegtuigen en in elektrisch vervoer over de weg. Als je een fair travel vakantie boekt bij TUI dan is dat inclusief een bijdrage van 2,- p.p. en TUI verdubbelt dit tot 4 euro. Dat klinkt misschien niet veel maar als je al deze bijdragen in een jaar bij elkaar optelt, kunnen zij serieus en structureel investeren in een duurzame toekomst.

Lees ook: Schiphol test zelfrijdende bagagevoertuigen

Print Friendly, PDF & Email