Lightyear, het high-tech bedrijf dat zonneauto’s ontwikkelt, stelt Philippe Humbrecht aan als Head of Project Management. Voorheen was Humbrecht actief als Head of Program Office bij McLaren Automotive. Met zijn aanstelling voegt Humbrecht meer dan twintig jaar ervaring toe aan het team van Lightyear. Na een carrière bij Renault, verruilde hij Frankrijk voor het Verenigd Koninkrijk om te werken voor respectievelijk Lotus en McLaren. Daar lanceerde en leverde hij onder andere de Exige V6, vier varianten van de Sport Series en de award-winnende 600LT. Vervolgens werd hij verantwoordelijk voor projectmanagement van het MSO-team, de divisie voor speciale projecten.

Efficiënte en duurzame mobiliteit

De keuze voor Lightyear weerspiegelt volgens Humbrecht een belangrijk keerpunt in de mobiliteitssector. “Ik heb het voorrecht gehad om de meest opwindende auto’s te lanceren”, licht de nieuwe Program Manager toe. “Maar de wereld om ons heen verandert, en wij moeten mee veranderen. Lightyear werkt aan de mogelijkheden om een verschil te maken als het aankomt op efficiënte en duurzame mobiliteit, nu en in de toekomst. Dat maakt het voor mij een logische keuze.”

Bij Lightyear is Humbrecht verantwoordelijk voor het leveren van Lightyear One aan de klanten van het bedrijf. Hierbij ondersteunt hij ook bij de verdere ontwikkeling van het bedrijf en de levering van de volgende auto in hoge oplage. “Het ultieme doel is om schone mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken”, sluit Humbrecht enthousiast af.

Consistente groei

Samen met Humbrecht is nog een andere expert vanuit McLaren gestart. Edwin de Kreij, voorheen Senior Hybrid & Vehicle Systems Engineer, is sinds 23 maart bij Lightyear actief als Senior Systems Architect.

“We zijn enorm trots om deze twee uitzonderlijke krachten binnen onze groeiende organisatie te mogen verwelkomen. Met deze aanstellingen halen we de juiste kennis en expertise binnen om nog verder uit te kunnen breiden en nieuwe manieren van duurzame mobiliteit aan te bieden."

Maijke Receveur, Chief People & Processes Officer bij Lightyear.
De missie van Lightyear is om schone mobiliteit voor iedereen ter wereld beschikbaar te maken. Lightyear ontwikkelt elektrische auto’s met een energiezuinig ontwerp en geïntegreerde zonnepanelen. Zo kunnen bestuurders afhankelijk van het klimaat jaarlijks tot twintigduizend kilometer op zonlicht rijden. Het bedrijf is opgericht in 2016 en heeft op dit moment meer dan 120 medewerkers in dienst. Het team bestaat uit een mix van jong talent en mensen met ervaring in de automobielindustrie, waaronder voormalige werknemers van Tesla, McLaren en Ferrari. Verder heeft de Europese Commissie in 2019 onder overeenkomstnummer 848620 een Horizon 2020-subsidie toegekend aan Lightyear. In de zomer van 2019 heeft Lightyear het eerste rijdende prototype gelanceerd, de Lightyear One, en een nieuw kantoor geopend.
Lightyear One
Lightyear One
Print Friendly, PDF & Email