De verbinding tussen Brussel en Praag via onder andere Antwerpen, Amsterdam, Berlijn en Dresden stond al een tijdje op het programma. Nu komt daar een verbinding tussen Oostende en Warschau bij. European Sleeper wil starten met drie verbindingen per week naar zowel Warschau als Praag. Begin april liet European Sleepers weten dat ze in het voorjaar 2022 een nachttrein willen laten rijden tussen de steden Brussel, Amsterdam, Berlijn en Praag.

Het doel van de trein is om meer mensen op een duurzame manier te laten reizen en te laten zien hoe prettig en efficiënt de nachttrein is als vervoermiddel. De trein moet drie keer per week gaan rijden en zal in de avond vertrekken en de volgende morgen in Praag aankomen. Hetzelfde geldt voor de terugreis. De prijzen en de reistijd zijn nog onbekend, maar European Sleepers liet weten dat ze de concurrentiestrijd met het vliegtuig aandurven.

Tips voor een treinreis door Tsjechië

Praag is een perfect start- en eindpunt voor een treinreis door Tsjechië. Het land heeft het dichtste spoorwegennetwerk van Europa. Vele dorpen en zelfs natuurparken zijn te bereiken per trein. Natuurliefhebbers kunnen bijvoorbeeld de volgende treinroute afleggen naar de natuurparken Boheems Zwitserland en Boheems Paradijs. Vanuit de stad Liberec zijn er bovendien tal van mogelijkheden voor een uitstapje, zoals met de kabelbaan naar de berg Ještěd of maak een wandeling in het IJzergebergte.

Een treinreis naar Tsjechische steden kan natuurlijk ook. Maak vanuit Praag een rondreis naar enkele studentensteden in Moravië. Na Praag wordt de stad Český Krumlov het meest bezocht. Deze historische stad is gelegen in het zuiden van Bohemen en is via České Budějovice goed te bereiken per trein. Vanuit Český Krumlov kan de treinreis vervolgd worden naar het Nationale Park Boheemse Woud. Dit traject is één van de mooiste van Tsjechië en gaat door bossen, langs veenmoerassen en kleine stationnetjes. Vanuit het natuurpark gaat er een trein naar Pilsen. Vanuit Pilsen is het mogelijk om een trein terug te nemen naar de Tsjechische hoofdstad.

Lees ook: Nachttrein Brussel-Amsterdam-Berlijn-Praag in de maak

De nachttrein naar Praag zal voor veel treinliefhebbers en voorstanders van duurzaam reizen een uitkomst zijn.
BlaBlaBla
Print Friendly, PDF & Email