Print Friendly, PDF & Email

Het nieuwe vakantiepark ‘Terhills Resort by Center Parcs’ in Dilsen-Stokkem werd officieel geopend in aanwezigheid van Vlaams minister Lydia Peeters. Het resort met haar 250 luxe cottages vormt samen met het Terhills Cablepark, Elaisa Wellness, het Terhills Hotel en Maasmechelen Village een unieke bestemming voor zowel toeristen als inwoners van de regio. De site Terhills focust niet enkel op toeristische en recreatieve ontwikkeling maar is ook een proeftuin inzake slimme mobiliteit.

LRM, De Lijn en Flanders Make gaan op deze locatie elektrisch aangedreven zelfrijdende shuttles testen op een gesloten mobiliteitslus van 2,5 km. Er is nood aan digitalisering, automatisering en innovatie om een antwoord te bieden aan de mobiliteitsuitdagingen van de toekomst. Zelfrijdende voertuigen zullen in de toekomst deel uitmaken van de mobiliteitsmix en zullen ervoor zorgen dat de kwaliteit van het gedeeld vervoer sterkt stijgt. Vanuit haar beleidsdomein investeert minister Peeters 418.000 euro in dit project.

“Terhills kan gezien worden als een kleine ‘stad’ midden in de natuur en maakt van Limburg een proeftuin voor slimme en innovatieve mobiliteitsprojecten zoals autonome voertuigen. Dit zal in de toekomst een bijdrage leveren aan een duurzamere en klimaatvriendelijkere mobiliteit in Vlaanderen”, duidt Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit. “Deze ontwikkelingen en projecten inzake geconnecteerde en autonome voertuigen en bijhorende MaaS-applicatie bieden mooie kansen op veiliger en vlotter verkeer.”

In samenspraak met alle stakeholders werden de fiets- en wandelroutes verder geoptimaliseerd. Zo kun je kiezen voor een route van 3,6 km die je in één uur over de lange terril tot bij het panoramapunt brengt. 

Een route van 5,4 km naar het panoramapunt, maar ook rond de waterplas van het Terhills Cable Park of de route van 9,5 km die helemaal rond de grote plas gaat, en je een prachtig panorama biedt van zowel de lange terril als de tweelingterril. Deze gaat deels ook door het nieuwe Terhills Resort. 

Momenteel worden de plannen verder uitwerkt voor een wandel- & fietsponton over het water, dit zal weer voor extra beleving zorgen.

Lees ook: Minister Peeters geen voorstander van hogere ticketprijzen

Terhills Resort by Center Parcs