Wat het openingsweekend van de Gentse Feesten moest zijn werd toch een weekend met bij momenten van een uitgelaten sfeer. De terrassen liepen op veel plekken aardig vol maar het werd een rustige nacht. Eén horecazaak kreeg een proces-verbaal omdat ze na 1 uur, het verplichte sluitingsuur in het hele land, nog open was. De officiële Gentse Feesten mogen dan wel afgelast zijn, zondag trok toch een bonte dans- en muziekstoet door de stad. Je zou bijna denken dat de Gentse Feesten toch doorgaan dit jaar met een ‘light’ editie.

proces-verbaal

Tussen vrijdagavond en maandagochtend werden zes processen-verbaal uitgeschreven voor een inbreuk op de mondmaskerplicht. Dertien mensen kregen ook een proces-verbaal voor het spelen van muziek met elektronische luidsprekers na 22 uur, iets wat nog steeds verboden is. De politie was alert en patrouilleerden door de binnenstad te voet en met opvallende en anonieme wagens. Toch waren ze er niet op uit om massaal boetes te schrijven en kwamen burgers vaak weg met een waarschuwing dat ze een mondmasker moeten dragen.

Gentse Feesten-sfeertje in Gent
lekker vertoeven op de vele terrasjes

live stream

De traditionele Gentse Feesten Debatten van Trefpunt gaan ook opnieuw door. Maar wel zonder publiek. De Stroppendragers gaan uit en doen hun klassieke rondgang dit jaar op vrijdag 23 juli. Niet langs een massa joelende Gentenaars, maar via een livestream op internet en Pierke Pierlala houdt een ‘koenfeeransse’. Elke zondag is er café chantant met Noël en Charlène aan het Galgenhuisje en ‘Jantse, Ubert en Wim’ zitten vijf dagen in Kolegem.

Lees ook: Nederlandse KAR moet Gentse tram sneller maken

zon of regen, de bootjes van Gent zijn een aanrader
Print Friendly, PDF & Email