Niet alleen zijn touringcarbedrijven massaal aan de slag gegaan voor de Dutch Grand Prix F1 te Zandvoort, ook taxichauffeurs proberen een graantje mee te pikken. Door de aanschaf van een speciale vergunning konden taxibedrijven intekenen om in Zandvoort tijdens de formule 1 dagen aan de slag te gaan. Of de kosten van de vergunning eruit komen valt nog te bezien volgens een van de taxichauffeurs, die meer werk had verwacht.

vergunningen

Helaas worden coronamaatregelen massaal genegeerd door Amsterdamse taxichauffeurs die in Zandvoort ’s nachts aan de slag zijn. Kwestie van zoveel mogelijk mensen vervoeren, liefst met 4 personen in een verouderde Mercedes personenwagen. Controle is er nauwelijks, laat staan controle op de naleving van het protocol voor de coronaregels. De extra vergunning moet worden terugverdiend maar ook taxi’s mogen niet overal komen. 

De verwachting is dat de badplaats ook zondag weer, net als de twee vorige dagen, 70.000 bezoekers ontvangt voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland. Op het station komt elke vijf minuten een volle trein aan. De fans lopen vervolgens richting het circuit. Ondanks de vergunning op het raam van de taxi, is het station van Zandvoort verboden gebied voor deze vergunningshouders en dat is nu juist de plaats waar 70% van de F1 bezoekers heen willen.

Lees ook: Megadrukte Zandvoort roept vragen op

massaal koos iedereen voor bus en trein
Print Friendly, PDF & Email