Op het platform van Eindhoven Airport wordt in de nachtelijke uren hard gewerkt aan de bouw van de overkapping van de looppaden. Ondertussen is het grootste deel van de staalconstructie klaar en kan men binnenkort de dakplaten leggen. De galerij zelf verwacht men half november gereed te hebben. Eindhoven Airport verwacht in de maand oktober in totaal zo’n 3100 aankomende en vertrekkende vluchten. De drukste dagen zijn van vrijdag tot en met maandag. Met dit aantal blijft het totaal aantal vluchten in oktober ongeveer op hetzelfde niveau als in augustus en september. 

Eindhoven Airport heeft dit najaar (september en oktober) met in totaal zo’n 6100 aankomende en vertrekkende vluchten bijna dubbel zo veel vluchten als in 2020 (sept en okt. 2020: ruim 3300). Overigens ligt het vliegverkeer nog niet op het niveau van voor de coronapandemie. In het najaar van 2019 (september en oktober) waren er in totaal zo’n 7700 vluchten.

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 85 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Lees ook: Bezoekers weer welkom op Eindhoven Airport

LEES OOK  Vanaf vandaag inschrijven voor 2e proefvakantie
Eindhoven Airport Terminal
Print Friendly, PDF & Email