Print Friendly, PDF & Email

Ryanair heeft onlangs elektrische afhandeling van vliegtuigen gelanceerd op elf grote Europese luchthavens, Alicante, Barcelona, Madrid, Malaga, Mallorca, Sevilla, Santiago, Valencia, Amsterdam Schiphol, Göteborg-Landvetter en Oslo. Hierdoor zijn de afhandelingen van vliegtuigen zoals bijvoorbeeld de karretjes die de bagage vervoeren uitstootvrij. Deze nieuwste toonaangevende ontwikkelingen vertegenwoordigen een aanzienlijke investering in duurzame activiteiten. Ze versterken Ryanair’s inzet om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en effenen verder de weg naar het bereiken van een netto nul-koolstofuitstoot tegen 2050.

Azul Handling, de afhandelingspartner van Ryanair in Spanje en Portugal, wordt nu het eerste CO2-neutrale afhandelingsbedrijf in Spanje. Dankzij een investering van € 7,3 miljoen in apparatuur, waardoor de luchtvaartmaatschappij uitstootvrije vliegtuigafhandelingen kan aanbieden op deze acht grote Spaanse locaties. Dit leidt tot een emissiebesparing van 1.000 ton CO2 per jaar.

Net als in Spanje, zullen de vliegtuigafhandelingen van Ryanair volledig elektrisch worden op Amsterdam Schiphol, Göteborg-Landvetter en Oslo Airport, via een samenwerking met Menzies Aviation. Deze ommekeer is mogelijk gemaakt door de luchthaven te voorzien van veranderende infrastructuur die nodig is voor elektrische apparatuur.

Ryanair begrijpt dat de luchtvaart een leidende rol speelt bij het aanpakken van klimaatverandering en legt meer nadruk op het verminderen van de impact van haar activiteiten op het milieu. De recente investering van 22 miljard dollar in nieuwe vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappij zal het brandstofverbruik met ongeveer 16% per stoel verminderen. Ryanair richt zich op samenwerking met marktleiders, zoals Azul en Menzies Aviation, die dezelfde duurzaamheidsdoelstellingen delen en Ryanair ondersteunen om zich aan te sluiten bij de Overeenkomst van Parijs, aldus Ryanair.

Lees ook: MBI en Bouwvervoer rijden op duurzame brandstof

RyanAir
Foto: © Pitane Blue - Ryanair