Je zou het op dit moment misschien niet denken of zeggen maar we gaan de goede kant op wat betreft het weer. De warmere maanden zijn weer in aantocht en veel mensen gaan dan dagjes richting de zee. We staan te trappelen om lekker een dagje op het strand te genieten van de zon en de warme temperaturen. De warme dagen in ons land zorgen altijd voor drukte in en om het strand, parkeren is lastig en kostbaar en op de toegangswegen staan lange files. Vanaf zaterdag 2 april zet de Nederlandse Spoorwegen weer vier extra treinen in naar Zandvoort aan Zee. Vorig jaar is de NS gestart met het eerder opstarten en het langer door laten rijden van extra treinen die naar het strand rijden.

Het hele jaar door rijden er twee sprinters per uur/ per richting tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee. In de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september worden er tijdens feest- en vakantiedagen, weekenden en wanneer er mooi weer is voorspeld vier extra treinen ingezet richting het strand. Reizigers kunnen dit een dag van tevoren zien in de NS-reisplanner, dan zijn de extra treinen zichtbaar. Ook heeft de NS de mogelijkheid om als het weer toch tegenzit minder treinen in te zetten, ook dit is de dag van tevoren zichtbaar in de NS-reisplanner. De NS stemt het aanbod dus af op de vraag. De extra strandtreinen gaan in de loop van de ochtend gefaseerd rijden en in de loop van de avond wordt dit weer afgebouwd.

Lees ook: NS-directeur Marjan Rintel wordt nieuwe baas van KLM

Drukte aan zee.
Print Friendly, PDF & Email