Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

chauffeur van de bus was mogelijk onder invloed van drugs en zit vast voor verhoor.

Op de E19 ter hoogte van Sint-Job-In-t-Goor in de richting van Breda heeft zondagmiddag een bus ongeval plaatsgevonden. Bij het ongeval vielen twee doden. Daarnaast zijn er meerdere gewonden, van wie er vijf in levensgevaar verkeren. De gewonden werden over verschillende ziekenhuizen verspreid door het gesprek aan bedden op locaties. De lichtgewonde slachtoffers die niet naar het ziekenhuis moesten, werden opgevangen in het gemeentehuis van Schoten. Mensen van een internationaal gezelschap die reeds werden ontslagen uit het ziekenhuis werden opgevangen in een hotel.

positief

De Franse buschauffeur, een man van 35, is opgepakt voor verhoor. Een eerste speekseltest, waarmee na een verkeersongeval wordt gekeken of iemand wellicht drugs heeft gebruikt, was positief. BlaBlaBus is een Frans touringcarbedrijf, onderdeel van het Franse autodeelplatform BlaBlaCar, dat sinds 23 juli 2012 lange-afstandslijndiensten uitvoert in westelijk Europa. Het netwerk doet verschillende bestemmingen in West-Europa aan, met als voornaamste bestemmingen Parijs en Lyon. In totaal bevonden zich 33 personen in de touringcar, meldt de eigenaar. 

toedracht

Het ongeval gebeurde omstreeks 11.45 uur onderweg naar Amsterdam vlak voor de Nederlandse grens. Een bus van BlaBlaCar was van de baan afgeweken, rechts tegen een betonnen vangrail gereden en daarna links uitgeweken. Ook daar was de bus tegen de vangrail gereden en vervolgens gekanteld. De meesten slachtoffers hebben, volgens De Morgen, de Franse nationaliteit, maar verder zijn er ook mensen met de Spaanse, Canadese, Mexicaanse, Kroatische en Amerikaanse nationaliteit.

Lees ook: Franse reisbus van BlaBlaBus gekanteld op de E1

De Franse buschauffeur, een man van 35, is opgepakt voor verhoor.