Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Arriva is al een tijd bezig met wervingscampagnes.

Vervoersbedrijf Arriva zal in Limburg de dienstregeling voor bussen noodgedwongen inperken. Eerder kondigde het vervoersbedrijf aan ook in Groningen de komende tijd met minder treinen te rijden vanwege ziekteverzuim onder het personeel. Arriva heeft in overleg met de provincie Limburg besloten om een zogenoemde voorjaarsdienstregeling van de bussen in te laten gaan, meldt 1Limburg

In de praktijk komt dat neer op een vakantiedienstregeling met aanvulling van extra lijnen en/of ritten. De aangepaste dienstregeling voor de bussen in Limburg gaat 8 mei in en zal gelden tot de zomervakantie. Het vervoersbedrijf en de Provincie Limburg stonden voor een dilemma, omdat op korte termijn het niet haalbaar is om nieuw personeel te werven. Volgens de gedeputeerde van mobiliteit waren er twee keuzes. 

De eerste was het handhaven van de dienstregelingen met het risico dat er dagelijks ritten uitvallen. De andere keuze was om de dienstregelingen in te perken, zodat reizigers er wel vanuit kunnen gaan dat de geplande busrit doorgaat. Arriva is al een tijd bezig met wervingscampagnes om nieuwe buschauffeurs en treinmachinisten te vinden. Bij de andere regionale vervoerders als Connexxion en Keolis is momenteel geen sprake van een gewijzigde dienstregeling door ziekteverzuim.

dodenherdenking

Net als voorgaande jaren, staan op 4 mei de treinen en bussen van Arriva om 20.00 uur twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenking. Buschauffeurs en machinisten zetten het voertuig, indien mogelijk, op een veilige plaats stil. Bij de Nationale Dodenherdenking worden alle oorlogsslachtoffers sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in het hele land door middel van twee minuten stilte herdacht. Uit respect hiervoor staan, waar mogelijk, ook alle bussen en treinen van Arriva van 20.00 tot 20.02 uur stil.
 
Eerder kondigde het vervoersbedrijf aan ook in Groningen de komende tijd met minder treinen te rijden