BLUE

Werk is er in overvloed, personeel helaas niet. In allerlei branches kampen ze met ernstige personeelstekorten. Schiphol, OV-bedrijven de horeca allemaal kampen ze met het zelfde probleem en zijn druk met personeel werven. Als je op het terrasje zit is de bediening schaars en word je geduld aardig op de proef gesteld. Ook wordt er soms zelfs gevraagd om via de QR-code op de menukaart te bestellen en gelijk af te rekenen, zo hoeft het personeel geen bestellingen op te nemen en af te rekenen maar de bestellingen alleen te brengen.

Verschillende vervoerbedrijven kampen met een ernstig personeelstekort. Het personeel ervaart zoveel werkdruk door het personeelstekort dat ze er loon bij willen hebben. Dit met stakingen tot gevolg. Bij de Nederlandse Spoorwegen zijn ze al ook tijden dringend op zoek naar onder andere conducteurs, machinisten, IT’ers en monteurs. Ze doen er alles aan om personeel te werven, zo reisde er zelfs een treinsimulator van station naar station om aandacht te vragen voor machinist en conducteur. Door personeelstekorten rijden er al op verschillende trajecten minder treinen en rijden er kortere treinen. Binnenkort dreigen er ook hier stakingen aan te komen.

De horrorverhalen en beelden van de chaos en drukte op Schiphol door een tekort aan personeel staan helaas bij elke reiziger op het netvlies. Luchthaven Schiphol is onlangs een speciale wervingscampagne voor beveiligers gestart. Deze wervingscampagne loopt in de maanden juli en augustus. De wervingscampagne vindt voornamelijk online plaats. 

Het wordt gepromoot op verschillende sociale mediakanalen: Facebook, Instagram en Snapchat, aangevuld met digital outdoor in BasicFit sportscholen. Ook worden er gedurende de maanden juli en augustus wervingsspots uitgezonden op digitale radiozenders, zoals Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica. Onlangs heeft Schiphol ook al een banenmarkt gehouden, dit heeft geleid tot 230 vervulde vacatures bij de 50 aanwezige bedrijven, helaas staan er nog genoeg vacatures open. 

Lees ook  Harbers stelt beperking vliegbewegingen Schiphol uit te midden van bezwaren

“We zijn al maanden hard aan het werk de bedrijven die diensten leveren op Schiphol te helpen met het werven van extra personeel. Zo ook de beveiligingsbedrijven CTSN, Trigion, G4S, I-Sec en Securitas. Het goede nieuws is dat de bedrijven de laatste weken een forse toename zien in het aantal sollicitaties. We hebben echter nog vele vacatures te vullen. Ik hoop en verwacht dat we met deze campagne veel mensen kunnen verleiden om te solliciteren op een leuke en uitdagende baan als beveiliger op Schiphol en zie er naar uit de komende tijd veel nieuwe collega’s te mogen verwelkomen”.

Gerelateerde artikelen:
Print Friendly, PDF & Email