Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Door de gemeente Amstelveen werd een verbeterplan gevraagd, waarmee de vervoerder aan de slag ging.

Hoewel er nog steeds klachten zijn, vindt de gemeente Amstelveen dat het nu veel beter gaat met het Wmo-vervoer. Volgens het digitaal platform Magazine Personenvervoer ziet de gemeente dan ook af van de eerder ingestelde boeteregeling. Dat schrijven B&W aan de gemeenteraad. Per 1 januari nam de Maasstad Regie Centrale (MRC) dit vervoer van Munckhof Taxi over. Een klacht van gebruikers en politici was dat de gemeente bij de Europese openbare aanbesteding meer naar de (lagere) kosten keek dan naar de kwaliteit van het vervoer. Het regende prompt klachten bij de gemeente sinds de nieuwe vervoerder aan de slag ging.

Door de gemeente Amstelveen werd een verbeterplan gevraagd, waarmee de vervoerder aan de slag ging. In eerste instantie leidde dit nog niet tot het gewenste resultaat. De gemeente legde vervolgens een boete op, maar op basis van een gesprek medio juli is van een nieuwe boete afgezien. “Het aantal klachten is afgenomen”, schrijven B&W aan de raad. “Ook zien wij het stiptheidspercentage stijgen. Dit gecombineerd met de heldere communicatie naar de inwoners en de gemeente en het op orde brengen van de capaciteit geeft ons voldoende vertrouwen voor de toekomst.”

De telefonische bereikbaarheid is volgens de gemeente verbeterd. Intussen blijft zij in wekelijks in gesprek met de vervoerder, want vooral ‘s avonds en in de weekenden is de planning en bereikbaarheid van de centrale nog wel voor verbetering vatbaar, vindt de gemeente. “Dit wordt ook erkend door de vervoerder en hier wordt nu extra op ingezet.”

Intussen blijft ook de zeer krappe arbeidsmarkt zorgelijk. De gemeente constateert dat de vervoerder steeds vaker pro-actief contact opneemt met de inwoner en belt, bijvoorbeeld als een rit te laat dreigt te komen of als er sprake is van klachten ‘om te onderzoeken waar het fout is gegaan’. Het aantal klachten per week ligt nu onder de tien, bij 1250 ritten.

Voor de gemeente Amstelveen werd een verbeterplan gevraagd, waarmee de vervoerder aan de slag ging.
Gerelateerde artikelen:
Agendapakket