Door de problemen moeten ouders hun kinderen zelf brengen.

De start van het schooljaar deze week bezorgt een deel van de ouders van de leerlingen uit Zwolle van het speciaal onderwijs kopzorgen. De gemeente zegt te werken aan andere maatregelen om de problemen snel op te lossen. Zo bekijken ambtenaren of vrijwilligers en zorgmedewerkers ritjes voor hun rekening kunnen nemen. 

Volgens dagblad De Stentor kunnen bij de start van het schooljaar dertien routes niet op de afgesproken tijdstippen gereden worden, waardoor honderd leerlingen van vooral het speciaal onderwijs getroffen worden. Taxibedrijf Munckhof wijst naar het personeelstekort als oorzaak. Door de problemen moeten ouders hun kinderen zelf brengen. Dan krijgen ze een kilometervergoeding. Een andere optie is dat kinderen later worden opgehaald en zo het begin van de lessen missen.

"De krapte op de arbeidsmarkt is ontstaan in de periode dat er na de lockdowns weer meer mogelijk was. Vorig jaar hadden we al meer moeite om roosters rond te krijgen."

Munckhof-woordvoerder De Smit

Een jaar geleden leek het vrijwel ondenkbaar. Het herstel van de economie gaat veel harder dan verwacht nu de ergste gevolgen van de coronacrisis achter de rug zijn. De groei gaat zo hard dat negen op de tien bedrijven maar moeilijk personeel vinden. Toch dreigt er nu een ander probleem want als bedrijven geen personeel vinden, zal de economie niet ten volle kunnen opveren. De taxisector is niet de enige branche waar de problemen groot zijn. Ook de horeca en de bouw hebben te kampen met een enorm tekort aan collega’s.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email