treinverkeer tussen Amsterdam en Haarlem is zaterdagmiddag korte tijd stilgelegd

Tienduizenden fans reizen dit weekend naar de kustplaats af vanwege de Grand Prix. Een goed georganiseerde stroom mensen tussen het station en het circuit is het resultaat. Ondanks de drukte werd toch het treinverkeer tussen Amsterdam en Haarlem zaterdagmiddag korte tijd stilgelegd doordat een bus tegen een spoorviaduct aanreed in Haarlem. Het traject Amsterdam-Haarlem vormt een belangrijke treinroute naar Zandvoort.

vijf minuten

NS zet het hele weekend twaalf treinen in per uur om fans vanuit Haarlem en Amsterdam naar Zandvoort te vervoeren en vice versa. Dit betekent iedere vijf minuten een trein. De bedoeling is daarmee 10.000 reizigers per uur naar de F1 te kunnen brengen. Eenmaal op  Zandvoort aan Zee lopen duizenden bezoekers over de boulevard van het dorp en langs de afgebakende routes naar de ingang van het circuit.

verkeer

Voorafgaand aan dit evenement waren er al zeer uitgebreide verkeersmaatregelen genomen. Dit om extreme verkeershinder in de badplaatsen en omgeving te voorkomen. De belangrijkste maatregel is dat de beide toegangswegen naar Zandvoort en Bloemendaal aan Zee voor gemotoriseerd verkeer dagenlang zijn afgesloten. Bezoekers kunnen gedurende deze periode de badplaats uitsluitend bereiken met het openbaar vervoer, de fiets of te voet.

(Tekst loopt door onder de foto)
Los van het rookbom-incident was de sfeer zaterdag uitstekend in Zandvoort.

rookbom

Ondanks een verbod op vuurwerk werd de kwalificatie in Zandvoort stilgelegd door oranje rookbom. De politie heeft de man die een rookpot op het circuit gooide zaterdagavond naar huis gestuurd. Hij blijft verdachte, zijn zaak zal later behandeld worden. 

Alexander Albon van Williams was op dat moment de enige die op het circuit reed, maar hij had geen hinder van de rook. Door de domme actie besloot de wedstrijdleiding de sessie voor korte tijd stil te leggen om de oranje pot uit te laten roken. Los van het rookbom-incident was de sfeer zaterdag uitstekend in Zandvoort en zeker nadat de publiekslieveling pole position wist te grijpen.

Sportief directeur Jan Lammers riep de fans in een videoboodschap op om de fakkels zondag thuis te laten.
Gerelateerde artikelen:
AppStores
Print Friendly, PDF & Email