Print Friendly, PDF & Email

Stakingen worden opgeschort.

Spoorvervoerder NS en de vakbonden hebben overeenstemming bereikt na langdurige en moeizame cao-onderhandelingen. De aangekondigde stakingen voor deze week zijn daarmee opgeschort. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) is blij dat de vakbonden en de NS het eens geworden zijn over een cao.

“Volgens ons valt er niet heel veel meer uit te halen”, zegt Henri Janssen van FNV Spoor. “De NS moest van ver komen; het waren taaie onderhandelingen. We zijn er blij mee, want staken doen we niet voor ons plezier. En ook voor de reizigers is het fijn dat de stakingen hiermee van de baan zijn.”

Directeur Freek Bos van reizigersvereniging Rover noemt het principeakkoord “een eerste puzzelstukje in een veel grotere opgave” voor het treinverkeer.

Gerelateerde artikelen:
Luchthavenvervoer
Lees ook  NS: Transvision en Trigion garandeert veilige reis tijdens spoorwerkzaamheden