Radar is komende maandag 10 oktober om 20.33 uur te zien op NPO 1.

In 2018 kreeg het bedrijf de aanbesteding van de gemeente Rotterdam. En al vanaf dat moment zijn er klachten. Intussen vangt Trevvel jaarlijks miljoenen terwijl de problemen niet worden opgelost. Radar onderzoekt maandag 10 oktober waarom kwetsbare kinderen onderwijs mislopen doordat ze te laat of helemaal niet worden opgehaald.

Terwijl Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, schrikt van alle verhalen over de huidige staat van het leerlingenvervoer in Nederland, weten ouders niet waar hun kind is en is er sprake van een onbereikbare klantenservice bij Trevvel volgens het programma. Zomaar wat klachten over de Rotterdamse leerlingenvervoerder Trevvel en de Gemeente Rotterdam die erbij staat en naar kijkt. Het consumentenprogramma Radar neemt een kijkje bij leerlingenvervoer Trevvel, want daar lijkt een hoop een mis te gaan.

politiek

De gemeenteraad van Rotterdam kwam vorige week in vergadering bijeen ter bespreking van de problemen met het leerlingen- en doelgroepenvervoer Trevvel. Fractievoorzitter Ellen Verkoelen diende een motie in om Trevvel te dwingen met onderaannemers en aanbieders van vervoer samen te werken om de dienstverlening zo snel mogelijk voor 1 november op peil te brengen en te houden. 

Met de motie wilde de politieke partij voor elkaar krijgen dat de beperkingen van Trevvel worden beperkt. Vervoer van ouderen is voor de partij van levensbelang om te voorkomen dat voor de steeds minder mobiele ouderen vereenzaming zou optreden. Het college had eerder besloten dat het beperken van vervoer van ouderen de oplossing zou zijn om kinderen toch op tijd op school en weer naar huis te brengen.

Lees ook  Taxi- en zorgvervoer staking op vrijdag 18 november

Radar is komende maandag 10 oktober om 20.33 uur te zien op NPO 1.

Gerelateerde artikelen:
Dennis Wiersma schrikt van alle verhalen over de huidige staat van het leerlingenvervoer.
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email