BLUE

Deze maatregelen worden door onze medewerkers zeer gewaardeerd.

Arno van Haasterecht, directeur van Trevvel, vraagt begrip aan de reizigers voor eventuele overlast door aangekondigde acties. De FNV kondigde aan dat medewerkers in het taxi- en zorgvervoer gaan staken voor een nieuwe CAO. Enkele uitzonderingen daar gelaten, is nog niet helemaal duidelijk waar en wanneer de stakingen precies plaatsvinden en of medewerkers van Trevvel meedoen.

Trevvel onderschrijft dat iedereen recht heeft op goede arbeidsvoorwaarden en daarvoor in actie mag komen. Voor iedereen is het leven duurder geworden, ook voor de medewerkers van Trevvel. Trevvel doet er alles aan om haar medewerkers tegemoet te komen in de stijgende kosten. Per 1  oktober vervielen de onderste 5 treden van de loonschaal voor chauffeurs. Dit betekent dat het uurloon voor veel medewerkers direct omhoog ging. Ook keert Trevvel haar medewerkers een energietoeslag uit voor de maanden oktober tot met december 2022 van maximaal 300 euro netto.

(Tekst loopt door onder de foto)
Arno van Haasterecht - Trevvel

waardering

Deze maatregelen worden door onze medewerkers zeer gewaardeerd en zijn uniek in het zorgvervoer en in de taximarkt. Toch staat  het medewerkers vrij zich aan te sluiten bij een actie of staking. Dat weten ze bij Trevvel pas op het moment dat dit gebeurt of er één of meerdere van hun medewerkers bij betrokken zijn. In dat geval wil Trevvel er alles aan doen de klanten hiervan op de hoogte te brengen. Helaas kunnen zij niet uitsluiten dat klanten eerder hinder van een actie of staking ondervinden dan dat zij hen kunnen informeren.

Lees ook  Belgische spoorbonden houden voet bij stuk met 48-urenstaking

Het is bedrijven wettelijk niet toegestaan een vervangende chauffeur in te zetten wanneer een chauffeur staakt. Bij staking van een chauffeur is er dus  geen vervoer. Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) is de werkgeversorganisatie die voor heel Nederland de cao onderhandelingen voert. Trevvel heeft hier weinig invloed op. Wel hoopt Trevvel dat vakbonden en KNV snel tot een akkoord komen en dat de overlast voor hun klanten zo veel mogelijk beperkt blijft.

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email