Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De Minister wees er wel op dat de helft van de bussen in handen is van onderaannemers van De Lijn

Alle chauffeursposten op voertuigen van De Lijn zullen afsluitbaar worden gemaakt. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters  gezegd in het parlement na een vraag van Bert Maertens. De toezegging door Peeters kwam eveneens naar aanleiding van het incident vorige week donderdag in Brugge waar een buschauffeur van De Lijn aangevallen werd door een passagier. 

De chauffeur kon via de noodknop zijn werkgever verwittigen en enkele passagiers op de bus belden naar de politie. De man liep een oogkasbreuk op en is al zeker tot het einde van de maand werk onbekwaam. Aan de stations van Brugge en Kortrijk voerden de vakbonden van vervoersmaatschappij De Lijn actie. Ze wilden aandacht vragen voor geweld tegen het personeel van De Lijn. 

"Bij de nieuwe bussen is voorzien dat er een volledige afsluiting mogelijk is. Tegelijk gaat men ook een uitrol doen bij de bestaande bussen."

Wel wees de Minister er wel op dat de helft van de bussen in handen is van onderaannemers van De Lijn en zij maken hun eigen keuzes. Volgens Peeters is een vaste afsluiting, maar ook een flexibel systeem mogelijk. In dat laatste geval kunnen de chauffeurs op een knop drukken om hun post af te sluiten.

Gerelateerde artikelen:
Lees ook  Spionage en handel: de dunne lijn tussen China en Europa
De Lijn Gent
De Lijn Gent
AppStores