Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Brussels Airlines maakt zich op voor een bruisende eindejaarsperiode.

Brussels Airlines bereidt zich voor om bijna 270.000 passagiers naar hun bestemming te vliegen tijdens de eindejaarsvakantie. De luchtvaartmaatschappij noteert een algemene jaar-op-jaar stijging van haar boekingen met 28%. Voor passagiers die hun reis in Brussel beginnen, is New York de populairste intercontinentale bestemming en Malaga de Europese. De dag voor het officiële begin van de vakantie, 23 december, is de drukste vertrekdag, op de voet gevolgd door 26 december.

Brussels Airlines maakt zich op voor een bruisende eindejaarsperiode. Tussen 24 december en 8 januari vliegen bijna 270.000 passagiers (alle gebruikte gegevens en cijfers zijn een beeld van de beschikbare informatie op zondag 11 december 2022) de wereld rond met de nationale luchtvaartmaatschappij. Vrijdag 23 december is de populairste vertrekdag – met meer dan 20.000 passagiers – op de voet gevolgd door maandag 26 december.

(Tekst loopt door onder de foto)
Tussen 24 december en 8 januari vliegen bijna 270.000 passagiers de wereld rond met de nationale luchtvaartmaatschappij.

Dit is een totale stijging van 28% ten opzichte van vorig jaar. De boekingen op lange afstand stijgen met 31% en op middellange afstand met 27%. Voor reizen die in Brussel beginnen en voor de langeafstandsbestemmingen hebben de vluchten naar New York, Dakar en Kinshasa de meeste passagiers aan boord. Malaga, Tenerife en Rome zijn dan weer de populairste Europese steden om naartoe te vliegen tijdens de kerstvakantie, aldus de Belgische luchtvaartmaatschappij

Gerelateerde artikelen:
Agendapakket