Print Friendly, PDF & Email
Button

Innovatie is niet langer beperkt tot productontwikkeling. Het moet ook worden toegepast in de manier waarop men producten wil aanbieden en hoe men de sector wil ondersteunen.

Het Eindhovense softwarebedrijf Censys BV neemt een opmerkelijke stap in de digitalisering van de Nederlandse taxisector. In voorbereiding op de verplichte koppeling aan de Centrale Database Taxi (CDT) van de Nederlandse overheid, gaat Censys BV de Pitane Mobility software 90 dagen gratis aanbieden aan ondernemers in de taxisector. Na die periode kan de ondernemer alsnog beslissen welke oplossing hij wenst te gebruiken.

De beweegreden achter dit initiatief is om ZZP’ers en kleinere taxibedrijven alvast te laten wennen aan het gebruik van automatisering en zelf als ICT-dienstverlener alle nieuwe ontwikkelingen voor te bereiden op de vervanging van de huidige boordcomputer (BCT). Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is momenteel bezig met het definiëren, testen en tenslotte uitrollen van de CDT in de sector. Dat doen ze samen met de diverse leveranciers in de taxisector. 

Dit is een belangrijke ontwikkeling aangezien deze bedoeld is om een eerlijke marktwerking, kwaliteit voor de klant en de veiligheid in de taxisector te verhogen. Op termijn is er geen verdere noodzaak meer aan een BCT in de taxi en biedt deze maatregel die de overheid neemt de mogelijkheid om alternatieven op de huidige boordcomputers in de vorm van apps in de wagen, op de telefoon of tablet te gebruiken. 

ervaring opdoen

Het vooruitzicht van deze verplichte koppeling betekent dat taxibedrijven de mogelijkheden van software en digitalisering moeten omarmen. Censys BV erkent dat vooral bij eenpitters, ZZP’ers en kleine taxibedrijven het gebruik van software en geautomatiseerde systemen niet evident is. Daarom heeft het bedrijf besloten om hun Pitane Mobility software voor een periode van 90 dagen gratis aan te bieden. Dit stelt ondernemers in staat om kosteloos ervaring op te doen met het gebruik van software in hun bedrijfsvoering. Hiermee wil Censys BV bijdragen aan het vertrouwd raken met de ICT mogelijkheden in deze sector.

Bovendien biedt de Pitane Mobility software een breed scala aan functies die de bedrijfsvoering van taxibedrijven kunnen optimaliseren. Hierdoor kunnen taxibedrijven naast het voldoen aan de verplichte koppeling aan de CDT, ook hun dienstverlening en efficiëntie verbeteren.

belangrijke stap

Dit initiatief van Censys BV is een belangrijke stap naar de digitalisering van de Nederlandse taxisector. Het maakt niet alleen de weg vrij voor de verplichte koppeling aan de CDT, maar draagt ook bij aan het vertrouwen in en het gebruik van ICT oplossingen binnen de branche. Het is een win-win situatie voor zowel de taxisector als de verdere ontwikkeling van innovatieve, klantgerichte oplossingen door softwarebedrijven zoals Censys BV.

(Tekst loopt door onder de foto)

Het aanbieden van een gratis proefperiode is een effectieve manier om klanten de waarde en efficiëntie van een product te laten ervaren voordat ze een financiële verbintenis aangaan.

Naarmate technologie steeds verder evolueert, blijft ook de taxisector niet achter. Innovatieve oplossingen zoals de Pitane Mobility software die Censys BV aan de taximarkt levert, bieden nieuwe mogelijkheden om de efficiëntie te verbeteren, de klantenservice te versterken en aan de steeds strengere regelgeving te voldoen. Digitalisering is niet langer een luxe, maar een noodzaak in deze competitieve industrie.

Voorbereiding op toekomstige veranderingen betekent niet alleen het voldoen aan regelgeving, maar ook het omarmen van technologische oplossingen die bedrijfsprocessen kunnen verbeteren.

Het gratis aanbieden van de Pitane Mobility software door Censys BV biedt ZZP’ers en kleine taxibedrijven een waardevolle kans om de voordelen van digitalisering te ervaren. Hierdoor kunnen zij hun bedrijfsprocessen moderniseren, hun administratie stroomlijnen, en hun klantenservice verbeteren – allemaal zonder extra kosten. De verplichte koppeling aan de CDT is slechts een voorbeeld van hoe technologische veranderingen de taxisector in Nederland vormgeven. Door nu al vertrouwd te raken met de Pitane Mobility software, kunnen ZZP’ers en kleine taxibedrijven zich beter voorbereiden op toekomstige veranderingen. Ze zullen beter uitgerust zijn om aan toekomstige regelgeving te voldoen en om te gaan met de toenemende digitalisering van de industrie.

In de snel veranderende wereld van vandaag is het essentieel voor bedrijven, waaronder die in de taxisector, om de nieuwste technologieën te omarmen en te innoveren.

“Innovatie is niet langer beperkt tot productontwikkeling. Het moet ook worden toegepast in de manier waarop we onze producten aanbieden en hoe we onze klanten willen ondersteunen in de komende jaren. Daarbij wil ik zelfs denken aan open source oplossingen zodat 30 jaar innovatie niet verloren gaat.”, aldus Gerrit Saey – directeur van Censys BV te Eindhoven.

Gerelateerde artikelen: