trein

De Nederlandse Spoorwegen zet bussen in naar verschillende RET-metrohaltes en andersom ter vervanging van de treinen.

Als je aankomend weekend met de trein van of naar Rotterdam Centraal wil reizen zul je een alternatief moeten zoeken want er rijden geen treinen van en naar Rotterdam Centraal. Het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 juni is Rotterdam Centraal niet bereikbaar via het spoor, dit vanwege werkzaamheden van ProRail. Er moet rekening gehouden worden met extra drukte en extra reistijd. Rotterdam Centraal en de winkels zijn wel gewoon open. 

De Nederlandse Spoorwegen zet bussen in naar verschillende RET-metrohaltes en andersom ter vervanging van de treinen. Je kunt met een geldig NS-vervoerbewijs vanaf de verschillende RET-metrohaltes doorreizen naar een NS-station, om vervolgens je reis per trein te vervolgen. Ieder jaar reizen steeds meer mensen met de trein. Die groei zet de komende jaren door en concentreert zich vooral op het woon-werkverkeer in de spits en op de drukke routes van en naar de grote steden.

(Tekst loopt door onder de foto)
NS Sprinter
Er wordt door ProRail sinds 20 mei in verschillende fases aan het spoor rondom Rotterdam gewerkt.

Er wordt door ProRail sinds 20 mei in verschillende fases aan het spoor rondom Rotterdam gewerkt. Deze werkzaamheden zijn in het kader van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam. Vervoerders en ProRail werken in opdracht van het ministerie van I&W samen om hoogwaardige treinverbindingen te realiseren. Op Rotterdam Centraal worden sporen en perrons aangepast zodat treinen sneller kunnen aankomen en vertrekken. 

Sporen 7, 8 en 9 worden geschikt gemaakt voor het keren van intercity’s. Ook wordt er voor het station een nieuwe aanrijroute voor nood- en hulpdiensten aangelegd. Mocht je dus vanuit het zuidwesten van Nederland naar Schiphol moeten omdat je op vakantie gaat, zorg dat je goed voorbereid bent en de reisplanner van te voren checkt. Reizigers moeten er rekening mee houden dat ze er een stuk langer over kunnen doen dan normaal om Schiphol te bereiken.

Lees ook  Ondernemers en bewoners lijden onder lange straatwerken in Vlaanderen
Gerelateerde artikelen:
Zorg
Print Friendly, PDF & Email