Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

“We weten nu al waar er gewerkt wordt dus NS kan nu al alle bussen inhuren. Een tekort aan bussen kan geen excuus zijn”, stelt Rover-directeur Freek Bos.

Prorail heeft recentelijk aangekondigd meer doordeweeks aan het spoor te gaan werken, een beslissing die zowel begrip als frustratie heeft opgewekt. hoewel het besluit begrijpelijk is vanwege personeelstekorten en financiële overwegingen, benadrukt reizigersorganisatie rover de noodzaak van beter vervangend vervoer.

Rover klaagt over lange wachttijden bij de inzet van vervangende bussen tijdens spoorwerkzaamheden. Directeur Freek Bos stelt dat een tekort aan bussen geen excuus kan zijn voor ongemak. “we weten nu al waar er gewerkt wordt, dus NS kan nu al alle bussen inhuren. overlast door spoorwerkzaamheden is misschien niet te voorkomen, maar het kan wel worden beperkt.”

De reizigersorganisatie heeft ook een reeks andere maatregelen voorgesteld om de overlast te minimaliseren, zoals de aanleg van extra busbanen en het investeren in efficiëntere machines. Daarnaast dringt de organisatie erop aan dat het rijk meer financiële middelen beschikbaar stelt voor het spoor.

(Tekst loopt door onder de foto)

"extra middelen kunnen worden ingezet voor de verbetering van de infrastructuur, maar ook voor onderzoek naar innovatieve methoden om de werkzaamheden efficiënter en minder verstorend te maken."

De roep om betere planning en vervoer komt op een moment dat meldingen over volle treinen toenemen, ondanks een verminderde dienstregeling. Rover heeft reizigers opgeroepen om overvolle treinen te melden via het meldpunt volle treinen. Het lijkt erop dat Rover de vinger aan de pols wil houden nu het drukke najaar voor de deur staat.

Lees ook  Strijd om busvervoer in Zeeland barst los: wie gaat de uitdaging aan?

NS heeft laten weten maatregelen te nemen door vanaf 4 september langere treinen in te zetten en extra IC-direct treinen in de spits te laten rijden. Dit is een welkome ontwikkeling, vooral omdat september traditioneel de drukste maand is op het Nederlandse spoor.

Gerelateerde artikelen:
trein