Inte mindre än 56 procent av alla holländare tycker att Zandvoort Grand Prix inte passar in i den nuvarande klimatpolitiken. Det framgår av forskning av Acties.nl bland 1.059 XNUMX vuxna holländare, utförda av PanelWizard. Nästan tre fjärdedelar av alla tillfrågade uppger därför att organisationen bakom billoppet borde vara skyldig att investera en del av intäkterna i klimatet.

Anmärkningsvärt nog tycker särskilt inte invånarna i Drenthe (74 procent) och Overijsselaars (65 procent) att söndagens lopp är förenligt med nederländsk klimatlagstiftning. Med bara 45 procent är Limburgare minst oroliga för detta.

”Trots Max Verstappens senaste prestation i Formel 1 verkar det som om en majoritet av de tillfrågade inte längre tycker att det holländska Grand Prix är aktuellt. Även som fan av sporten ser jag inte den absoluta nödvändigheten av ett biltävling mitt i sanddynerna. ”

Prins Bernhard

Förutom klimatpåverkan är många holländare också missnöjda med transportplanerna kring Grand Prix i Zandvoort. Trots coronamåtten kommer 43 74 åskådare om dagen till kretsen i helgen, nästan hälften av dem med kollektivtrafik, cykel eller till fots. Men enligt majoriteten av alla respondenter är denna prognos alldeles för rosig. Kanske delvis på grund av detta förväntar sig en tredjedel av alla holländare att tävlingshelgen kommer att sluta med besvikelse. Enligt 74 procent av de tillfrågade är prins Bernhards affärsengagemang den enda anledningen till att loppet äger rum. Anmärkningsvärt nog är särskilt Groningen (XNUMX procent) och Drenthe (XNUMX procent) övertygade om detta. Frank: ”Jag minns särskilt de långa trafikstockningarna till och från kretsen. Från det perspektivet förstår jag att många holländare tycker att transportplanerna är alldeles för optimistiska. Tyvärr får vi vänta några dagar till för att se exakt hur det fungerar."

Flytta

På grund av de rosiga rörlighetsplanerna, Prins Bernhards affärsengagemang och attacken mot miljön, tycker inte mindre än en tredjedel av alla tillfrågade att det holländska Grand Prix bör flyttas till Assen. Med 69 procent är invånarna i Drenthe de största förespråkarna, men 29 procent av Nordhollandarna är också för en flytt av Formel 1 -cirkusen. Frank: ”Länge var det spännande vilken av de två kretsarna som fick organisera biltävlingen. Jag förstår att du som bosatt i Drenthe är mycket besviken när den går förbi dig, men det ska aldrig gå på bekostnad av kärleken till sporten."

Läs också: Mega roulette bredvid holländska Grand Prix -kretsen Zandvoort

Utskriftsvänlig, PDF och e-post