Print Friendly, PDF & Email

Fastned, exploitant van snellaadstations, heeft zijn omzet over de eerste zes maanden van dit jaar met 230 procent zien toenemen tot 1,78 miljoen euro. Het nettoverlies verdubbelde tot 5,26 miljoen euro. Zo maakt het bedrijf afgelopen maandag bekend.

Volgens Fastned zijn de hoge operationele kosten voor de uitbouw van het netwerk de belangrijkste oorzaak van het verlies. Fastned is sinds afgelopen juni aan de beurs genoteerd nadat de kabinetsplannen de uitgifte van aandelen deed uitstellen. De eenmalige kosten van 826 duizend euro voor de beursgang vallen ook onder het nettoverlies.

De laadinfrastructuurleverancier meldt dat de klantenkring groeide met 174 procent tot ruim 26 duizend EV-rijders. Het bedrijf zegt het acceptabel te vinden dat het eigen vermogen nu 2,32 miljoen negatief is. Dit is een gevolg van de snelle groei van het bedrijf.

Fastned opende de afgelopen zes maanden 16 nieuwe stations en telt nu in totaal 102 stations. Behalve in Nederland, is het bedrijf actief in twee andere landen. In Zwitserland won Fastned een aanbesteding voor de bouw van 20 snellaadstations. In het VK werd een tender binnengehaald voor vijf snellaadstations. 

Lees ook: Kabinetsplannen dwingen Fastned de uitgifte van aandelen plots uit te stellen