Print Friendly, PDF & Email

De nieuwe Uber Benelux directeur Maurits Schönfeld liet zich ontvallen dat in het gebouw blijven zitten geen leerschool is. Door zelf het vak van taxichauffeur uit te oefenen hoopt hij te begrijpen hoe het is om te rijden en om op Schiphol te moeten wachten tussen de andere chauffeurs. Binnenkort gaat Schönfeld (36) zijn taxipas halen en daarna zelf aan de slag als chauffeur in de Amsterdamse taxiwereld. 

Maurits Schönfeld studeerde economie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en deed nu ruim zeven jaar geleden zijn intrede bij Uber. Wellicht een cliché, de nieuwe directeur die de werkvloer opgaat om meer voeling te krijgen met het personeel, maar er zit wel degelijk een gedachte achter. Schönfeld wil voornamelijk de relatie met de chauffeurs verbeteren en zo het gezicht van Uber leren kennen.

“Ik denk niet dat er iets misgaat, maar we moeten wel beter in gesprek met de chauffeurs, om elkaar te leren kennen en van elkaar te weten waar problemen zitten. Dat kun je een spanningsveld noemen, maar als je erover praat, weet je wat de ander dwarszit.”, aldus Maurits Schönfeld in het Parool.

Schönfeld gaf eerder leiding aan een team van ruim 600 mensen, die de Uber Community Operations beheren. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de klantervaring met chauffeurs en koeriers in 42 locaties (green Light Hubs) en dat binnen 16 verschillende markten in het Midden-Oosten, Afrika en Pakistan.

“Werken als chauffeur gaat me onschatbaar veel opleveren. Hoe is de wisselwerking met klanten? En hoe gaat het met de Uber-app? Die ritjes gaan me helpen te begrijpen hoe dat voelt. Als ik hier in het gebouw blijf zitten, leer ik niks. Ik hoop te gaan begrijpen hoe het is om te rijden en om op Schiphol te moeten wachten tussen de andere chauffeurs.”, aldus Maurits Schönfeld.

Het mag een cliché heten, de nieuwe directeur die de werkvloer opgaat om meer voeling te krijgen met het personeel en het product, maar er zit wel degelijk een gedachte achter. Schönfeld, nu drie weken in functie, wil voornamelijk de relatie met de chauffeurs verbeteren.

“Uit onze cijfers blijkt dat meer dan 80 procent tevreden is. 90 procent is blij met de flexibiliteit. De meeste chauffeurs verdienen 24 euro per uur. En daar zijn de kosten dan al af. Dat is in lijn met de markt.”, aldus Maurits Schönfeld – directeur Uber Benelux.

Lees ook: Uber kiest Rotterdam voor rode deelfietsenmerk Jump

Lees ook  Uber in het nauw: aanklacht wegens bedrijfsspionage in Australië
Maurits Schönfeld