Print Friendly, PDF & Email

Bertho Eckhardt, voorzitter Koninklijk Nederlands Vervoer, was duidelijk tijdens zijn toespraak op de jaarlijkse KNV nieuwjaarsreceptie in de Littéraire Sociëteit De Witte te Den Haag. Voor MaaS, ingericht met als uitgangspunt ‘de reiziger centraal’, is gegevensuitwisseling van reizigers tussen de verschillende organisaties noodzakelijk om een gezamenlijke klantreis aan te kunnen bieden. 

geen egosysteem maar een ecosysteem

Koren op de molen van Daniel Mes van het Kabinet Eurocommissaris Frans Timmermans die Green Deal van Timmermans kwam toelichten. De Eurocommissaris wil onomkeerbare maatregelen nemen en veel geld uittrekken om de economie groener te maken. In totaal is de komende tijd 260 miljard euro nodig per jaar. Een kwart van de EU-begroting.

“De urgentie is hoog, maar er zijn ook grote kansen.. Het gaat niet snel genoeg, het moet sneller. Dat is het motto van de Green Deal, die Eurocommissaris Frans Timmermans uitdraagt”, aldus Daniel Mes.

MaaS vraagt om een gemeenschappelijk ecosysteem, en een gemeenschappelijke set van juridisch afdwingbare en onafhankelijke specificaties, regels en afspraken om dit ecosysteem te kunnen laten werken. Verschillende partijen hebben hier verschillende rollen en verantwoordelijkheden. We spreken hier over een collectieve set aan afspraken dat ook wel een afsprakenstelsel, ‘scheme’ of ‘trust framework’ wordt genoemd.

roaring twenties door Kees van der Burg

Een van de gasten en key-note speaker was Drs. C. (Kees) van der Burg. Hij is sinds 2014 directeur-generaal Langdurige Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarvoor was hij bij hetzelfde ministerie onder andere directeur Langdurige Zorg, directeur Maatschappelijke Ondersteuning en plaatsvervangend directeur Financieel Economische Zaken. Kees van der Burg startte zijn ambtelijke loopbaan in 1991 bij het ministerie van Financiën, waar hij tot 2002 diverse functies bekleedde.

Lees ook  Explosieve groei: Noord-Holland koploper in aantal nieuwe taxibedrijven

 Lees ook: Pitane Mobility verenigt zich in MaaS-Lab van het KNV

Kees van der Burg
KNV - Sociëteit De Witte
KNV nieuwjaarsreceptie