[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Eind maart besloot de Chinese overheid vanwege het coronavirus de vliegverbindingen met de rest van de wereld ernstig te beperken. Ze waren heel erg bang voor nieuwe coronabesmettingen. China was het eerste land in de wereld met coronabesmettingen. De Chinese overheid heeft laten weten dat er vanaf 8 juni weer een beperkt aantal vluchten naar China uitgevoerd mogen worden. De Chinese luchtvaartautoriteit CAAC (Civil Aviation Administration of China) heeft gemeld dat buitenlandse luchtvaartmaatschappijen die tot op heden niet welkom waren in China vanaf maandag 8 juni één vlucht per week van en naar China mogen uitvoeren.

Wel zijn hier strenge regels aan verbonden, namelijk zullen de passagiers getest worden op corona voordat ze in China aankomen. Luchtvaartmaatschappijen die drie opéénvolgende weken geen corona patiënten aan boord hebben, zullen later toestemming krijgen om twee keer per week van en naar China te vliegen. Ook kan China luchtvaartmaatschappijen de toegang weigeren. Als er maximaal vijf passagiers positief op corona worden getest dan krijgt de maatschappij een vliegverbod, deze duurt een week. Worden er 10 passagiers positief getest op corona dan krijgt de maatschappij een vliegverbod van maar liefst vier weken. En zo begint elke luchtvaartmaatschappij na een vliegverbod telkens weer opnieuw.

Ondertussen zijn er discussies met de Verenigde Staten, woensdag kondigde de Amerikaanse regering aan dat Chinese luchtvaartmaatschappijen vanaf dinsdag 16 juni niet meer welkom zijn in de Verenigde Staten. Dit als reactie op de toelating van wekelijks 1 vlucht van buitenlandse luchtvaartmaatschappijen naar China. De Verenigde Staten is het hier niet mee eens, zei vinden dat China het op deze manier onmogelijk maakt voor de VS om weer vluchten op te starten naar China. Overigens is China wel gewoon doorgegaan met vluchten van China naar de Verenigde Staten, uiteraard wel met minder vluchten. De Amerikaanse regering wil volgens diversen media het beleid tegen de Chinese maatschappijen versoepelen als China weer gewoon Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen toelaat.

Lees ook: Coronavirus wordt gedood in de auto door de zon

KLM cityhopper
Print Friendly, PDF & Email