De organisatie van het bloemencorso in de Bollenstreek heeft besloten om het grootschalig evenement dat gepland stond op 17 april vanwege de coronamaatregelen af te gelasten. Dit wordt dan het tweede jaar op rij dat het bloemencorso niet doorgaat en dus is het uitkijken naar de 75ste jubileumversie in 2022. De optocht wordt sinds 1947 gehouden en is uitgegroeid tot een groot evenement waar jaarlijks ruim een miljoen mensen op afkomen. Het bestuur en de vrijwilligers gaan nu aan de slag met een alternatieve vorm.

Hoe graag willen wij het anders, maar ook in 2021 zal het Bloemencorso Bollenstreek niet door de straten en lanen van Noordwijk naar Haarlem rijden. Afgelopen maandagavond namen wij, als bestuur van Stichting Bloemencorso Bollenstreek met pijn in het hart dit besluit. De COVID-19 pandemie noodzaakt ons om de plannen aan te passen. Wij nodigen dit jaar niet de wereld uit om naar het bloemencorso te komen, maar wij brengen het bloemencorso naar de wereld.

bestuur van Stichting Bloemencorso Bollenstreek

Al sinds 1947 trekt het Bloemencorso Bollenstreek door de dorpen en steden van onze regio. Een evenement dat startte om mensen, na de donkere periode van de Tweede Wereldoorlog, weer hoop en blijheid te geven. Deze gedachte van één enkele bollenkweker groeide uit tot het grootste voorjaarsevenement ter wereld. Een evenement dat volledig door vrijwilligers wordt georganiseerd. Ook dit jaar willen wij die boodschap van hoop, het vieren van de lente, de start van nieuw leven, vieren met al die liefhebbers, vrijwilligers, sponsoren en deelnemers van het bloemencorso. Hoe groot of hoe klein, daar gaat het bestuur zich in de komende maanden over buigen.

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het grootste lentefeest van Nederland. Dit geurige en kleurige spektakel wordt in één week door meer dan een miljoen mensen mee gevierd. Hoogtepunt is corsozaterdag, wanneer bonte praalwagens en rijk met bloemen versierde luxe wagens hun 42 kilometer lange tocht afleggen. Vrolijke muziek en spannend entertainment maakt het bloemencorso tot een beleving voor alle zintuigen van de van heinde en verre toegestroomde bezoekers.

Lees ook: MaaS-NL gelooft dat MaaS mobiliteit in Nederland beter maakt

Bloemencorso
Bloemencorso Noordwijk
Print Friendly, PDF & Email