Het spoor is kwetsbaar voor dit soort winterse omstandigheden. Het winterse weer met sneeuw, ijzel en wind veroorzaakt veel storingen aan het spoor. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om een betrouwbare dienstregeling op te starten. Prorail geeft aan dat ze reizigers door de vele storingen niet bieden wat ze van hen gewend zijn en vindt dit buitengewoon vervelend voor de reizigers. Op basis van de nu beschikbare informatie is niet duidelijk wanneer we het treinverkeer hervatten. NS adviseert reizigers die noodzakelijk moeten reizen, de berichtgeving goed in de gaten te houden, er rekening mee te houden dat het nog even kan duren en hun reis uit te stellen. ProRail en NS werken er keihard aan om de dienstregeling zo snel mogelijk op te starten voor de reizigers.

Er zijn simpelweg door het hele land te veel storingen om nu een betrouwbare treindienst te kunnen rijden.

René Vegter woordvoerder bij ProRail Tweet

De voorzitter van de Vereniging Openbaar Vervoer, Saskia Kluit, heeft een mening over de berichtgeving van Prorail waarin we lezen dat zeker tot 10 uur geen treinen rijden vanwege de grote hoeveelheid storingen. Reizigersvereniging Rover is de stem van de reiziger in het openbaar vervoer. 

Ik vind hier iets van. Het is samen te vatten als: het is 2021 en het sneeuwt ook in andere landen. Waarom is dit in NL nog steeds niet te voorkomen? Niet alleen de trein rijdt niet, ook busdiensten zijn stilgelegd. Niet iedereen heeft een kantoorbaan waar zondag niet gewerkt wordt. En tot slot: met deze tweet zeg ik niet dat ik inzet van @prorail of @nsonline niet waardeer.

Saskia Kluit, voorzitter Rover Tweet
Overzichtskaartje van alle storingen rond 06:45 uur

Rover werd in 1971 opgericht nadat pater Frans van de Poel op een vertraagde bus stond te wachten. Hij stond in de stromende regen bij een bushalte zonder goede overkapping en raakte in gesprek met zijn medereizigers. Het bleek dat iedereen wel wensen had voor verbeteringen in het openbaar vervoer. Als reiziger alleen is het moeilijk om gehoord te worden, maar samen sta je sterk. Het idee voor een vereniging was geboren. Deze kreeg de naam ‘Reizigers Openbaar Vervoer’, afgekort tot Rover. Vandaag de dag bestaat Rover nog steeds voor het grootste deel uit vrijwilligers die regelmatig reizen met trein, bus, tram, metro of een andere vorm van openbaar vervoer. 

Lees ook: Vereniging Rover kiest Saskia Kluit als voorzitter

Print Friendly, PDF & Email