Hair on Wheels is de uitkomst voor wie de kapper wil bezoeken. Afgelopen weekend konden de Vlaamse kapsalons opnieuw openen want sinds november 2020 kon je niet meer naar de kapper. Ondanks de kappers nog steeds niet aan huis mogen werken, hebben Lisa en Kevin daar iets op gevonden. Ze gaan met een mobiel kapsalon tot bij de mensen, waarna de klanten zelf in hun bus kunnen plaatsnemen. Hair on Wheels richt zich niet alleen op bezoeken aan huis voor een gewone kapbeurt maar is de ideale uitkomst om iets met je vogelnest te doen bij feestmomenten zoals huwelijken en communies.

Keep it moving! 

De naam Hair On Wheels kenden we reeds. Sandra Croes begon als ambulant kapster op Walcheren maar besloot in augustus 2020, midden in de pandemie, haar eigen kapsalon aan huis te openen. Lisa Vangrieken (28) daarentegen start uitgerekend in de pandemie aan haar droom te werken en besloot met een opvallend busje voor te rijden. Het busje levert autonoom 9 uur stroom, beschikt over heet water en waterafvoer, airco en aangepaste verlichting. Een volledig ingericht kapsalon op wielen met tal van mogelijkheden.

De kappers waren gesloten, dus iedereen knipte hem zelf. Een zachte frou of pony die niet helemaal correct is geknipt. Lisa uit Veerle-Laakdal rijdt met het mobiel kapsalon tot bij haar klanten in de Zuiderkempen. Ideaal om de kinderen naar de bus te sturen en ondertussen zelf in huis bezig te blijven. Terwijl in Nederland de kappers vandaag nog steeds gesloten zijn kan met in Duitsland wel terecht. Druk dus bij de grenskappers. In België mogen kappers aan huis niet werken, terwijl kappers met een eigen kapsalon dat wel mogen. Het concept Hair on Wheels van Lisa is wellicht een van de mazen in de wetgeving want thuisbezoek is niet aan de orde. De klanten komen bij haar op bezoek in het rijdende kapsalon.

Lees ook: Maximaal €5000,- subsidie elektrische bestelbusjes

Print Friendly, PDF & Email